Ананасове чатні – індійська овочева приправа

Чатні — індійська приправа, яка готується з овочів або фруктів або з міксу овочів і фруктів з додаванням прянощів і як правило оцту. Її бажано настояти протягом місяця, щоб овочі і фрукти просочилися запахом прянощів. Варіантів приготування чатні дуже багато. Ось один з них.

Складові:

ананас половина
кокосова олія 5 ст.л.
часник 5 зубків
корінь імбиру в 2 рази більше, ніж часнику
листя каррі 1 ст.л.
куркума мелена на кінчику ч.л.
кардамон цілий 5 коробочок або 1/2 ч.л. меленого кардамону
кориця цейлонська 1 паличка
зіра чорна 1/2 ч.л.
кмин на кінчику ч.л.
сіль чорна гімалайська за смаком
кокосовий цукор (бажано все ж використовувати коричневий)

ананасовое чатни

Приготування:

  • Дрібно нарізати часник і імбир.
  • Ананас порізати маленькими кубиками.
  • На сковороді розігріти кокосове масло, додати зіру, часник, імбир, листя каррі, кардамон, куркуму.
  • Злегка обсмажити на великому вогні, постійно помішуючи.
  • Додати ананас і цукор.
  • Ще хвилин 5-7 готувати на великому вогні, потім зменшити до мінімуму вогонь, покласти поламану паличку кориці, кмин і готувати, поки ананаси не стануть м’якими і змінять колір на темно-жовтий.
  • Корицю після приготування вийняти.
  • Подавати можна з рисом або з відвареним солодкою картоплею.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.