Чатні — індійська приправа, яка готується з овочів або фруктів або з міксу овочів і фруктів з додаванням прянощів і як правило оцту. Її бажано настояти протягом місяця, щоб овочі і фрукти просочилися запахом прянощів. Варіантів приготування чатні дуже багато. Ось один з них.
Складові:
ананас половина
кокосова олія 5 ст.л.
часник 5 зубків
корінь імбиру в 2 рази більше, ніж часнику
листя каррі 1 ст.л.
куркума мелена на кінчику ч.л.
кардамон цілий 5 коробочок або 1/2 ч.л. меленого кардамону
кориця цейлонська 1 паличка
зіра чорна 1/2 ч.л.
кмин на кінчику ч.л.
сіль чорна гімалайська за смаком
кокосовий цукор (бажано все ж використовувати коричневий)
Приготування:
- Дрібно нарізати часник і імбир.
- Ананас порізати маленькими кубиками.
- На сковороді розігріти кокосове масло, додати зіру, часник, імбир, листя каррі, кардамон, куркуму.
- Злегка обсмажити на великому вогні, постійно помішуючи.
- Додати ананас і цукор.
- Ще хвилин 5-7 готувати на великому вогні, потім зменшити до мінімуму вогонь, покласти поламану паличку кориці, кмин і готувати, поки ананаси не стануть м’якими і змінять колір на темно-жовтий.
- Корицю після приготування вийняти.
- Подавати можна з рисом або з відвареним солодкою картоплею.