Зігріваючі чаї з індійськими прянощами

Погода початку повномасштабної підготовку до зими, і тому ми з вами будемо повертати фарби в наше життя. Тобто – варити чай з ароматними індійськими прянощами!

КРИВАВИЙ МІСЯЦЬ

Отже, для чаю (безалкогольного глінтвейну) вам знадобиться:

Якщо вас бентежить використання граната цілим, то можна його попередньо почистити і далі готувати тільки з насіння або навіть відразу пустити в хід готовий гранатовий сік.

кровавая луна согревающие чаи с пряностями
  1. Добре промити гранат і розрізати на чверті. Покласти гранат в каструлю, залити холодною водою і довести до кипіння.
  2. Зменшити вогонь, додати гілочку розмарину і тримати чайок на малому вогні ще 3-7 хвилин, в залежності від того, наскільки насиченим ви любите напій. Настій має набути густий темний колір і аромат.
  3. Змішати в окремому посуді (або в чайному пакетику) інші інгредієнти.
  4. Залити гранатовим чаєм сухі інгредієнти і дати їм настоятися.
  5. Якщо необхідно – долийте чай водою, і перемішайте все паличкою кориці. Коричка більшою мірою для прикраси напою, але можна використовувати і мелену – так чай стане ще ароматніше.
  6. Перед подачею напій можна перецідити.
ЛАВАНДОВИЙ ЧАЙ

3 столові ложки свіжої лаванди (або 1,5 ст.л. сушеної)
2 склянки води
мед і лимон за бажанням

  • Тут все просто – залийте лаванду окропом і дайте чаю настоятися 3-5 хвилин.
  • Додайте мед і лимон для додання напою особливого смаку.
  • Так само добре в лавандовому чаї грає свою роль і гілочка свіжої м’яти.
РІЗДВЯНИЙ ЧАЙ

1 ціла паличка кориці або 1 ст.л. меленої прянощі
100 г сухого зеленого чаю
5 шт гвоздик
1 ч.л. тертого імбиру (свіжого або сушеного)
1 стручок ванілі
1 ст.л. журавлини (за бажанням)

  1. Ваніль розрізати в довжину і ложечкою або зворотною стороною ножа вийняти насіння. Сам стручок порізати на шматочки по пару сантиметрів.
  2. Розламати або розмолоти корицю.
  3. Всі інгредієнти покласти в заварник, перемішати і залити окропом – можна пару хвилин потримати чай на малому вогні.
  4. Дати настоятися для отримання насиченого смаку

І найголовніше – сміливо експериментуйте і насолоджуйтеся буйством смаків і ароматів!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.