Погода початку повномасштабної підготовку до зими, і тому ми з вами будемо повертати фарби в наше життя. Тобто – варити чай з ароматними індійськими прянощами!
КРИВАВИЙ МІСЯЦЬ
Отже, для чаю (безалкогольного глінтвейну) вам знадобиться:
- 1 цілий гранат
- 4 склянки води
- гілочка свіжого розмарину
- 1 столова ложка сухого чорного чаю
- 5 горошин чорного перцю
- 8 цілих гвоздик
- 2 коробочки кардамону
- 1 паличка кориці
Якщо вас бентежить використання граната цілим, то можна його попередньо почистити і далі готувати тільки з насіння або навіть відразу пустити в хід готовий гранатовий сік.
- Добре промити гранат і розрізати на чверті. Покласти гранат в каструлю, залити холодною водою і довести до кипіння.
- Зменшити вогонь, додати гілочку розмарину і тримати чайок на малому вогні ще 3-7 хвилин, в залежності від того, наскільки насиченим ви любите напій. Настій має набути густий темний колір і аромат.
- Змішати в окремому посуді (або в чайному пакетику) інші інгредієнти.
- Залити гранатовим чаєм сухі інгредієнти і дати їм настоятися.
- Якщо необхідно – долийте чай водою, і перемішайте все паличкою кориці. Коричка більшою мірою для прикраси напою, але можна використовувати і мелену – так чай стане ще ароматніше.
- Перед подачею напій можна перецідити.
ЛАВАНДОВИЙ ЧАЙ
3 столові ложки свіжої лаванди (або 1,5 ст.л. сушеної)
2 склянки води
мед і лимон за бажанням
- Тут все просто – залийте лаванду окропом і дайте чаю настоятися 3-5 хвилин.
- Додайте мед і лимон для додання напою особливого смаку.
- Так само добре в лавандовому чаї грає свою роль і гілочка свіжої м’яти.
РІЗДВЯНИЙ ЧАЙ
1 ціла паличка кориці або 1 ст.л. меленої прянощі
100 г сухого зеленого чаю
5 шт гвоздик
1 ч.л. тертого імбиру (свіжого або сушеного)
1 стручок ванілі
1 ст.л. журавлини (за бажанням)
- Ваніль розрізати в довжину і ложечкою або зворотною стороною ножа вийняти насіння. Сам стручок порізати на шматочки по пару сантиметрів.
- Розламати або розмолоти корицю.
- Всі інгредієнти покласти в заварник, перемішати і залити окропом – можна пару хвилин потримати чай на малому вогні.
- Дати настоятися для отримання насиченого смаку
І найголовніше – сміливо експериментуйте і насолоджуйтеся буйством смаків і ароматів!