Рис Дхал. Керальська кухня — рай для смакових відчуттів

Страва, що відноситься до ДУЖЕ ПРОСТИХ. Рис Дхал — пряно, ніжно, яскраво.

Інгредієнти на 2 порції:

рис 1/2 склянки
дхал (даал) 1/2 склянки
кокосова олія
перець чилі або каєнський мелений за смаком
зіра 1/2 ч.л. або калінджи
листя каррі
кориця 1/2 палички
чорна гірчиця 1 ч.л.
мелена куркума на кінчику ч.л.
сіль за смаком

Приготування:

  • Рис відварити, додавши при варінні на кінчику ножа куркуму.
  • Даал також відварити в солоній воді в пропорції 1: 1,5 – при варінні додати нарізаний шматочками перчик чилі або сушений чилі (кількість розраховуйте в залежності від того, наскільки гостру їжу Ви любите), паличку кориці, залишки куркуми, листя каррі, сіль.
  • Коли дхал буде готовий, зняти його з вогню, дістати паличку кориці
  • Дхал подрібнити блендером або товктушкою, додати попередньо обсмажені на сухій пательні чорну гірчицю і зіру, пару столових ложок кокосової оліх і поставити на 5-10 хв на вогонь.
  • Заправити рис дхалом

Смачного!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.