Страва, що відноситься до ДУЖЕ ПРОСТИХ. Рис Дхал — пряно, ніжно, яскраво.
Інгредієнти на 2 порції:
рис 1/2 склянки
дхал (даал) 1/2 склянки
кокосова олія
перець чилі або каєнський мелений за смаком
зіра 1/2 ч.л. або калінджи
листя каррі
кориця 1/2 палички
чорна гірчиця 1 ч.л.
мелена куркума на кінчику ч.л.
сіль за смаком
Приготування:
- Рис відварити, додавши при варінні на кінчику ножа куркуму.
- Даал також відварити в солоній воді в пропорції 1: 1,5 – при варінні додати нарізаний шматочками перчик чилі або сушений чилі (кількість розраховуйте в залежності від того, наскільки гостру їжу Ви любите), паличку кориці, залишки куркуми, листя каррі, сіль.
- Коли дхал буде готовий, зняти його з вогню, дістати паличку кориці
- Дхал подрібнити блендером або товктушкою, додати попередньо обсмажені на сухій пательні чорну гірчицю і зіру, пару столових ложок кокосової оліх і поставити на 5-10 хв на вогонь.
- Заправити рис дхалом
Смачного!