Коли масло масляне або проста, але смачна ПРЯНА МОРКВА, яка подається з МОРКВЯНИМИ МЛИНЦЯМИ 😉
Звичайно, ви можете готувати і подавати їх окремо. Але разом виходить дууууже пряно та смачно!
ПРЯНА МОРКВА А МОРКВЯНЕ КАРРІ
2 ст.л. оливкової олії
1 ч.л. насіння чорної гірчиці
1 ч.л. насіння кмину
1ч.л. меленого коріандру
1 ч.л. меленої куркуми
½ ч.л. пластівців чилі
1 дрібно нарізана цибулина
3 зубчики часнику, нарізані скибочками
1 маленький корінець імбиру або 1 ч.л. сушеного імбиру
3 середніх або 6 маленьких морквин, нарізаних на невеликі шматочки
250 мл води
3 ст.л. кокосового борошна
½ ч.л. морської солі
мелений чорний перець горошком
МОРКВЯНІ МЛИНЦІ
120 г звичайного борошна або спельтового, гречаного
½ ч.л. морської солі
½ ч.л. часникового порошку або щіпка асафетиди
½ ч.л. меленої куркуми
½ насіння кмину
щіпка пластівців чилі
жменя свіжого коріандру або іншої зелені – за бажанням
75 г тертої моркви – можна, до речі, замінити на кабачки або навіть на буряк
300 мл води
2 ст.л. оливкової олії
Для СОУСУ змішати:
6 ст.л. кокосових або звичайних вершків
сік ½ лимона
1 ст.л. оливкової олії
щіпку морської солі
давлений часник – за смаком
3 ст.л. свіжої подрібненої м’яти
ПРИГОТУВАННЯ МОРКВЯНОГО КАРРІ
- Налийте олію у пательню з високими бортиками і нагрійте на середньому вогні.
- Додайте туди насіння гірчиці та кмину. Коли вони почнуть танцювати гопака – додайте до них коріандр, куркуму та чилі пластівцями.
- Перемішуйте пряну суміш кілька секунд, а потім додайте подрібнену цибулю.
- Смажте приблизно 8-10 хвилин, допоки морква не стане м’яка та не підрум’яниться.
- Додайте часник і імбир і перемішуйте ще кілька хвилин.
- Тепер додайте моркву і добре розмішайте.
- Залийте все водою, накрийте кришкою і тушкуйте на малому чи середньому вогні хвилин 15 або до готовності.
- Додайте на сковороду з морквою кокосове борошно, чорний перець та сіль за смаком і тушкуйте ще 2-3 хвилини.
РОБИМО МОРКВЯНІ МЛИНЦІ
- Змішайте подрібнену свіжу зелень і терту моркву, та посуньте їх вбік хвилин на 15.
- Змішайте усі сухі інгредієнти у великій мисці.
- Додайте моркву з зеленню, оливкову олію і воду і ретельно перемішуйте, поки не вийде густе тісто.
- Далі звичайним методом зробіть приблизно 5 млинців – в залежності від того, якого розміру ви їх полюбляєте. Смажаться вони приблизно 1-2 хвилини з одного боку, поки бульбашки не з’являться, і тоді ви зможете легко їх підняти та перевернути.
- Подавати разом з морквяним каррі, соусом та свіжими пряними травами (петрушка, м’ята, коріандр тощо).
Смачного!