Банарми – це звичайні грузинські лаваші з начинкою, куди ми зібрали наші улюблені продукти. Готуються банарми швидко, а варіантів різноманітної начинки – море!
Смажити банарми можна як на сковороді, так і на відкритому вогні на грилі.
Складові
лаваш грузинський
2 середні відварені картоплини (можна і без них)
1 банан
1/4 невеликої головки білокачанної капусти
1 цибулина
1 перець болгарський
2 столові ложки кунжуту
на кінчику чайної ложки куркуми
на кінчику чайної ложки меленої кориці
2 коробочки зеленого кардамону
гхі
свіжа зелень
олія кокосова
сіль та перець по-смаку
сир твердий або бринза за бажанням
Приготування
- Спочатку готується начинка.
- Тонко шаткується капуста, дрібно нарізається цибуля, перець.
- Нарізані овочі викласти на сковорідку, посолити, поперчити, посипати меленим мускатним горіхом, куркумою, меленою корицею (зовсім небагато), полити топленим вершковим (а краще – кокосовим!) маслом і на маленькому вогні під кришкою готувати до готовності, періодично помішуючи.
- Пом.яти відварену картоплю. Додати в картоплю готові овочі та нарізаний маленькими кубиками банан, столову ложку насіння кунжуту, нарізану зелень. Перемішати. Начинка готова!
- Потім загортаємо начинку у лавашики.
- Лаваш розділити навпіл поперек, розкласти, викласти на один край начинку на обидва шматки лаваша, згорнути в трубочку, розрізати навпіл.
- На сковороді розігріти кокосову олію. Вогонь має бути середній! Олія повинна покривати дно сковорідки приблизно на 1 см.
- Покласти банарму на сковороду, обсмажити з 2-х сторін протягом 1 хв і перевернути, підсмажити з іншого боку.
- При подачі можна посипати готові банарми начинкою, що залишилася, або кунжутом, або тертим кокосом.
- Ще можна подати до банарми соус за смаком.