Ще один сімейний рецепт з кулінарної книги Masale: ПРЯНИЙ МЕДОВО-ГОРІХОВИЙ КЕКС
– легкий у приготуванні
– без яєць
– з невеликою кількістю рослинного масла
Інгредієнти:
1 ст. окропу
чорний листовий чай *
2,5 ст. борошна
1 ст. меду
1 ст. кокосового цукру або іншого темного цукру – для тих, хто любить солодше
3 ст.л. кокосової олії або будь-якого іншого на ваш смак масла
1,5 ст. подрібнених волоських горіхів
1 ч.л. соди
1 ч.л. меленої цейлонської кориці **
6 шт. гвоздики – подрібнити в ступці
цедра лимону
фініки, цукати, родзинки – за бажанням, але не більше жмені
*Ми сьогодні віддали перевагу чаю сорту Дімбула але і Поттотува прекрасний
**Цей кекс дуже любить практично всі яскраві прянощі. Він прекрасно зіграє з меленим кардамоном, бодяном і навіть з дрібкою гострого каєнського перцю.
Експериментуйте із задоволенням!
Приготування:
✔Заварити 1 стакан міцно чаю, остудити до кімнатної температури, чаїнки зцідити.
✔Розвести в чаї мед і цукор.
✔Муку змішати з содою, горіхами, лимонною цедрою і прянощами.
✔В суху суміш влити підсолоджений чай і розтоплене кокосове масло.
✔Все ще раз ретельно перемішати і викласти у змащену олією підходить за розміром форму з високими бортиками.
Випікати кекс до готовності у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці.
Дуже смачно насолоджуватися таким кексом з холодним соком, чаєм каркаде або з журавлинним морсом.
Смачного!