Підготовлені на пару вегетаріанські манти під звуки мантр.
Доведеться повозитися, але результат того вартий.
Складові
Для теста:
250 гр борошна
1 яйце
1/2 склянки води
сіль
червоний або чорний перець
Для начинки:
2 великі відварені картоплини
400 г печериць
асафетида
самбар-масала
зіра
свіжий кріп
Для соусу:
сметана
кріп
тамаринд (за бажанням)
зелена цибуля
гарам-масала
Приготування
- У муку додаємо яйце, сіль, перець, замішуємо, поступово вливаємо воду. Замісити тісто потрібно дуже добре, щоб не було грудочок, потім зліпити з нього колобок і покласти на 40 хвилин в поліетиленовий пакетик.
- Поки тісто відпочиває, готуємо начинку.
- Картоплю розім’яти. Гриби порізати маленькими кубиками (не більше квасолін) і підсмажити на невеликому вогні в олії, додавши сіль, півтори ч.л. асафетиди, пів ч.л. зіри, третину ч.л. самбар-масали. Після цього змішати грибочки з картоплею, додати дрібно порізаний кріп. Начинка готова!
- Тісто дістаємо з пакета, викладаємо на посипаний мукою стіл і тонко розкочуємо. Тепер, коли тісто розкатане, потрібно вирізати з нього кола. Для цього я використала піалу, сантиметрів 15 у діаметрі. Кожне вирізане коло потрібно з 2х сторін вмочити у борошно.
- Ліпимо! У коло манти кладеться начинка (близько 1,5 чайних ложок) і потім защипується з 4-х сторін, як на картинці.
- Вироби готуються на пару (пароваркою) 25-30 хвилин.
- Соус до мантів-мантр готується дуже просто: сметану (200 мл) змішати з дрібно перем’ятим тамариндом (за наявності блендера можна їм змішати сметану з тамариндом), додати кріп, гарам-масалу за смаком і перемішати знову. Можна обійтися без тамаринду.
- На стіл Манти-Мантри подаються политі соусом та посипані зеленою цибулею.
Ніколи не завадить до цієї страви салат зі свіжої капусти, сирих кабачків та сирих печериць зі сметаною.
Смачного!