Легка у приготуванні поживна страва, яка може подаватися як окрема, так і як гарнір. Отже, ТРОПІЧНИЙ РИС з Південної Індії
Інгредієнти на дві порції:
рис басматі – 1 чайна чашка
кокосовий горіх – 1/4 середнього розміру (м.якоть)
ананас – 1/2 невеликого розміру
корінь імбиру товщиною з 2 великих пальця
кокосова олія – 5 ст.л.
листя каррі мелені – 2 щіпки або штук 5-7 цілих
фенхель – щіпка
коріандр – 1/2 ч. л.
кардамон – 1/4 ч. л. або 5 цілих коробочок (розламаних)
куркума мелена – щіпка
сіль
Приготування:
- Рис зварити із куркумою.
- У пательні розігріти кокосову олію, додати очищений дрібно нарізаний корінь імбиру, дрібно нарізаний кокосовий горіх, подрібнене листя каррі, фенхель, коріандр, кардамон.
- Підсмажити на великому вогні овочі із прянощами, активно перемішуючи кілька хвилин.
- Додати нарізаний дрібними квадратиками ананас і продовжуйте готувати на великому вогні протягом 7 хвилин, постійно помішуючи. Кокосової олії можна при необхідності додати.
- Перемішати з рисом, прикрасити.
Смачного!