Сочевичний суп із домашньою локшиною – складна страва. Але вона безумовно варте витраченого часу та зусиль!
Ингредієнти супу: | Ингредієнти для локшини: |
сочевиця зелена 200 г морква 1 велика цибуля 2 невеличких перець болгарський ½ шт. кориандр ½ ч.л (не молотый) листя каррі 4-5 шт. тамаринд 3 ст.л. пульпи перець чилі ½ ч.л. | борошно 3 ст.л. яйце 1 шт. сушені пряні трави: петрушка укроп базилик орегано перець чорний горошок подрібнений |
Приготування:
Поставити варитися сочевицю 2,5 л. води на 20 хвилин після закипання.
Поки вариться сочевиця, готуємо піджарку та локшину.
Піджарка:
- Моркву натерти на бурякову тертку або помолоти в блендері
- Дрібно нарізати цибулю і підсмажити на малому вогні разом із морквою
Готуємо локшину:
- У борошно додаємо яйце, сіль, трохи сушеного та подрібненого листя петрушки, кропу, базиліку, орегано, а також чорний перець.
- Змішуємо до однорідного тугого тіста, за необхідності можна додавати борошно.
- Розкочуємо тісто в зовсім тонкий коржик (1 мм завтовшки) і коржик нарізаємо смужками шириною 0,5-1 см; смужки своєю чергою нарізаємо бажаної довжини.
Завершення:
- Підсмаження разом з локшиною і червоним болгарським дрібно нарізаним перцем додаємо в каструлю з сочевицею, туди ж додаємо сіль по-смаку, тамаринд, перець чилі, коріандр, лавровий лист.
- Варимо до готовності локшини.
Смачного!