Можна називати цю страву просто рисом з підливою, але менш смачною від цього рисова шуба не стане.
Цікаве рішення замість обридлих каш. Спробуйте. Можливо це ваш рецепт.
Інгредієнти на 2 порції:
- рис 1/2 склянки
- картоплина велика
- морква маленька
- часник 1 зубок
- волоські горіхи або кешью 50 г
- родзинки 1.ст.л.
- кокосова олія
- куркума на кінчику ножа
- листя каррі за смаком
- кориця 1 паличка
- коріандр 1/2 ч.л.
- білий перець за смаком
- кардамон 1 коробочка
- фенхель щіпка
- кмин щіпка
- паприка мелена 1 ч.л. без верху
- сіль
- цукор
Приготування шуби по-керальськи:
- Відварити рис і заправити його кокосовим маслом.
- Моркву почистити, порізати, поставити варитися.
- Поки вариться морква, почистити і порізати картоплю (картоплі повинно бути в 3 рази більше ніж моркви), додати до моркви і долити води стільки, щоб вона покривала овочі.
- Додати до овочів куркуму, фенхель, кмин, кардамон, коріандр, білий перець (в залежності від бажаної гостроти), листя каррі, паличку кориці, кілька зубків часнику, посолити.
- Коли овочі будуть готові, зняти їх з вогню і подрібнити блендером, попередньо вийнявши корицю.
- Додати паприку, подрібнені горіхи, родзинки, щіпку цукру і знову поставити на вогонь на 5-10 хвилин.
- Рис викласти конусом на тарілку, зробити посередині лунку, покласти в неї овочевий соус і прикрасити листям каррі або зеленню
Смачного!