Пряний гарбузовий крем-суп на кокосовому молоці дійсно неймовірний – з багатим, насиченим інтенсивним пряним смаком.
ІНГРЕДІЄНТИ
1 столова ложка кокосової олії
1 цибулина, нарізана кубиками
2 зубчики часнику, дрібно нарізаного
1,5 кг гарбуза, очищеного та нарізаного кубиками
2 чайні ложки меленого коріандру
1 чайна ложка кмину
1/4 чайної ложки кайенського перцю
1 столова ложка свіжого імбиру, дрібно нарізаного
Свіжа зелень для гарнування
1 літр бульйону овочевого (або води)
1 б (400 мл) кокосового молока
сіль і перець
ПРИГОТУВАННЯ
- У великій каструлі розігрійте масло, додайте цибулю і часник і смажте, поки цибуля не стане м’якою.
- Додайте мелений коріандр, кмин, кайенський перець, імбир, перемішайте. Додайте гарбуз і добре перемішайте, додайте бульйон (воду) і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні протягом приблизно 20 хвилин, доки гарбуз не стане м’яким.
- Додайте трохи рубаної зелені (залишіть також для подачі) і збийте крем-суп блендером. Додайте кокосове молоко до смаку (я додала всю банку, але можливо вам вистачить меншої кількості), приправте сіллю та перцем, прогрійте суп разом з кокосовим молоком.
- Подавайте, посипавши зеленню.
Bon appetit!