Сьогодні ділимося з вами класичним дуже швидким і простим у приготуванні японським місо-супом із соєвим сиром тофу та сушеними водоростями вакаме.
Інгредієти:
Місо паста – 2 ст ложки
Соєвий соус – 4 ст. ложки
Локшина рисова довга – пучок діаметром з 5-ти копійчану монету
Гриби шиїтаке сушені – 6-8 штук середніх
Водорості вакаме сушені – 4 ст ложки
Сир тофу – 200 г
Морква – 1 шт.
Капуста білокачанна – небагато, за обсягом моркви
Вода – 2,5 літри
Прянощі, сіль за бажанням
Приготування:
- Сухі гриби шиїтаке закинути в киплячу воду, слідом – локшину. Залишіть варитися на 10-15 хвилин.
- Моркву та капусту тонко нашаткувати.
- За 5 хвилин до готовності локшини додати в каструлю нашатковані овочі.
- В окрему піалу покласти 2 ст. ложки місо-пасти. Зачерпнути з каструлі ополоник бульйону і добре розвести пасту в піалі разом із бульйоном.
- Сир тофу нарізати кубиками.
- Як тільки локшина буде готова, додати до супу 4 ст ложки водоростей вакаме і нарізаний тофу. Дати закипіти.
- Ввести в суп 4 столові ложки соєвого соусу та розведену раніше пасту місо. Довести до кипіння і одразу ж вимкнути.
- Місо-пасту не варто довго тримати на вогні, інакше всі корисні інгредієнти з неї підуть.
- В японській кухні допустимо і навіть вітається, щоб овочі були напівготовими і трохи хрумтіли – так у них зберігається більше вітамінів, тому овочі на готовність пробувати немає необхідності, головне, щоб приготувалася локшина.
- Солі в місо-пасті та соєвому соусі має бути достатньо, щоб суп був солоним. Якщо мало, додайте сіль за потребою.
- Дайте постояти супу кілька хвилин та подавайте до столу. Ваш місо суп з локшиною, грибами та тофу готовий!
Смачного! Оммм