Продукти, які допоможуть у спеку

Якщо клімат України не зміниться, то зовсім скоро ми будемо відправляти кокоси на експорт, а столиця прянощів переміститься під Чернігів у Часнівці. Це ми про спеку якшо шо і про продукти, які допоможуть її пережити.

З точки зору кокосів – в MASALE це стосується здебільшого прохолодних напоїв, літніх супів (жодного слова про кабачки, будь ласочка!) на основі кокосового молока та масок з кокосової олії для захисту шкіри і волосся від пересихання. А от спеції зазвичай є синонімами всього гострого та пекучого, тому вони можуть здатися недоречними у літньому меню. Однак факт полягає в тому, що багато спецій віками традиційно використовувалися для збереження прохолоди та запобігання сонячним ударам. Серед таких охолоджувальних спецій виділяються базилік, імбир, м’ята, аніс та фенхель.

Базилік + помідори = магічне поєднання не лише за смаком, але й за його лікувальною охолоджувальною силою. Кілька листочків (а краще пучок) базиліку до салату з помідорів – чудовий варіант для літнього обіднього меню. Помідори та базилік також можна змішати, щоб зробити пюре, яке можна використовувати як намазку на хлібчик. До речі, це одна з улюблених начинок для піци в Італії. А ще наш керівник готує смачнющий холодний напій з фіолетовим базиліком та кокосовим цукром, але жодному з нас не вдається гідно відтворити оригінальний рецепт. Мagic!..

М’ята – ще одна охолоджуюча пряність

Овочеві та фруктові салати з м’ятою завжди у топчику, але ви також можете відварити її для чаю. Пити його холодним або гарячим – ваш вибір. Тут завжди точаться суперечки, як і з чаєм каркаде. Обирайте найсмачніший варіант саме для вас.

У багатьох з нас імбир асоціюється із застудою та холодними порами року, і його зігріваючі властивості загально відомі. В принципі, так і є. Але ж ні. Аюрведа рекомендує збільшити кількість імбиру та кардамону у раціоні саме влітку, тому що вони, як і багато інших прянощів, мають здатність регулювати теплообмін організму. Одразу згадайте той самий ментоловий холодок післясмаку цих спецій.

Якщо наочно, то поглянемо на корінних узбеків, що п’ють гарячий чай, будучи вдягнені у товстезні халати. Гарячий напій та об’ємний одяг призводять до виділення поту, який в свою чергу охолоджує тіло до оптимальної температури. А коли ще й вітерець дмухне, то це вже справжній кайф!.. Тож чайок з імбирем та м’ятою – для літа саме воно!
Рецепт безалкогольного пива з імбирем можна відшукати ТУТ

Трошки флешбеку. В дитинстві у нас були друзі з Ташкенту, і від них ми навчилися не лише готувати смачний плов, але й влітку приймати пекельно гарячий душ. Не втрачайте свідомість, це просто інформація для роздумів. Та якщо у вас нема заборони від лікарів – спробуйте якось у спеку замість холодного душу вибрати максимально сприйнятну для вас температуру води і облитися гарячою. Не знаємо, чи сподобаються вам відчуття, а наш персональний маленький драйв після гарячого душу триває значно довше, ніж вийти з ванної кімнати і одразу знову потрапити в пекло. Але ж все діло в смаку.

І останні на сьогодні прянощі, і знову про воду, тільки з іншого боку

Зелений кріп, аніс та насіння фенхелю також володіють охолоджувальним ефектом, стимулюють роботу нирок, виводячи з організму шкідливі речовини, і допомагають позбутися набряків. Приблизно такий самий ефект і від кавунів. Тільки задоволення від них більше, як на наш смак. З херсонськими кавунами, на жаль, цього року не склалося, але ми не втрачаємо надії побачити їх якнайшвидше.

Тримаймося і будьмо здорові. Все буде Україна!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.