Веганський паштет з вакаме та авокадо – ідеальна самостійна закуска, яку можна подавати з крекерами, тостами чи хлібцями. Так само чудово поєднується зі стравами з морепродуктів та тофу.
ІНГРЕДІЄНТИ:
30 г сушених водоростей Вакаме
м’якуш 2 стиглих авокадо
1 цибулина
1/2 лимона
пучок свіжої кінзи – вона добре поєднується з Вакаме. Але можна замінити на петрушку або селеру, якщо кінза для вас – зло)
1 халапеньо або маленький перчик чилі
дрібка солі
оливкова олія
ПРИГОТУВАННЯ:
- Вакаме замочити у воді на 10-20 хвилин. За цей час бурий відтінок водорості зникне і Вакаме знову стануть зеленими і блискучими, збільшившись в об’ємі в 5-10 разів
- Злити рідину, відкинувши водорості на друшлаг
- Почистити та дрібно порізати цибулину
- Розрізати авокадо навпіл, вийняти кісточку і за допомогою ложки відокремити м’якоть від шкірки.
- Перчик почистити та порізати
- Пучок зелені промити. Якщо стебла рослини товсті – використовуйте в паштет тільки листя кінзи
- Всі інгредієнти завантажити в блендер, додати сік лимона, сіль за смаком, оливкову олію та добре подрібнити.
Подяка авторові оригінального рецепта.