Кокосове борошно то справжні “нескінченні патрони” – використовуємо зазвичай у невеликій кількості і нечасто, але вчора знову про нього згадали та вирішили спекти несолодкий хлібчик. Отже, занотовуйте, кому цікаво
Вам знадобиться:
½ склянки кокосового борошна
1/3 склянки лляної муки (ми використали просто мелений льон)
1/4 склянки псилліума або мигдального борошна – не обов’язково
2 ч.л. розпушувача для тіста
½ ч.л. солі
4 яйця*
1/2 склянки олії без сильного аромату
1/3 склянки кокосового молока
1-2 ст.л. ложки меду чи іншого підсолоджувача – за бажанням
для посипкі – кунжут або інше насіння на вибір, наприклад, насіння соняшнику, чіа, льону тощо.
*За бажанням: відокремте яйця і збийте білки до стійкої піни. Готуйте тісто, як зазвичай, спочатку використавши жовтки, потім останнім кроком обережно введіть у суміш яєчні білки. Це дозволить отримати більш легкий, пухнастий хліб.
Приготування
- Розігрійте духовку до 200°С.
- Підготуйте форму для хліба розміром приблизно 20×10 см, змастивши її олією або вистеливши пергаментним папером.
- Один із простих способів збити тісто — просто змішати всі інгредієнти в блендері. Збивайте на низькій швидкості, поки все повністю не з’єднається.
- Якщо не використовуєте блендер, змішайте окремо у мисках сухі та вологі інгредієнти, а потім об’єднайте їх у великій мисці та збивайте до однорідності
- Залийте тісто у підготовлену форму для хліба і посипте зверху насінням. Випікайте хліб з кокосовим борошном приблизно 30 хвилин, поки зубочистка, вставлена в центр, не вийде чистою.
- Дайте хлібу охолонути протягом 10 хвилин, а потім перемістіть його на решітку для повного охолодження.
Такий хліб можна зберігати у холодильнику до 1 тижня. З другого дня випічки хліб стає ще смачнішим, якщо скибочки злегка підсмажити.
Смачного!