Є кілька варіантів приготування цієї страви. Я розповім про північно-індійський та південно-індійський способи ФрайдДаала. Почнемо з того, що даал це найчастіше – сочевий суп із прянощами на молоці. Або ж його можна вважати і гарніром, і підливою до основної страви та коржиків. Отакий Даал у нас незвичайний.
Якщо вам цікаво спробувати керальський ФрайдДаал, то ловіть рецепт.
Ингредієнти:
даал (вже готовий паштет із сочевиці або сама сочевиця) – 50 г
цибуля – 1 середня
чилі – 1-1,5 перчика
часник – 2 великі зубки
зіра – дрібка
чилі мелений – щіпка
чорна гірчиця – 1 ч. л.
куркума мелена – щіпка
олія – 3 ст.л.
кокосове молоко (або вершки) – 1/4 склянки
листя фенугрека або мелений фенугрек – 1/2 ч.л.
гхі – 1 ст.л.
Приготування:
- Далл відварити у воді у співвідношенні 1:2 до повної готовності: він повинен напіврозваритися. Перем’яти чи подрібнити блендером.
- Цибуля, часник і чилі подрібнити.
- На сковороді або у казанку розігріти масло, додати зіру і чорну гірчицю, злегка підсмажити, потім додати нарізані овочі, мелений чилі, куркуму.
- Підсмажити на великому вогні, додати дал, сіль, молоко, фенугрек. Смажити на великому вогні, постійно перемішуючи.
- Наприкінці додати гхі та дрібку меленої зіри.
Подається з рисом чи хлібом (наном, пароттою чи чапаті). Це північно-індійський метод.
Південно-індійський спосіб такий самий, тільки овочі готуються на кокосовому маслі, а молоко збивається з м’якоттю кокосового горіха і на початку приготування додається листя каррі. Далл приготований цим способом більш м’який та ароматний на смак.