Ми додаємо стравам зміст!
  • Пн-Пт: 10:00 - 20:00
  • Суб: 10:00 - 18:00
  • Нд: вихідний
Ми додаємо стравам зміст!

Часниковий маринад Ачар

Часник Ачар або часниковий маринад – одна з найулюбленіших індійських приправ. Він гострий і наповнений яскравими пряними ароматами. Тож якщо ви полюбляєте гаряченькі приправи до овочів або до м’яса, рекомендуємо спробувати рецепт, що прибув з Пенджабу.

часниковий маринад ачар
Вам знадобиться
Приготування
  • Приблизно 5 хвилин на середньому вогні підсушіть на сухій пательні усі прянощі, постійно помішуючи, допоки аромат насіння не стане сильнішим, а колір прянощів не зміниться на відтінок темніше.
  • Дайте прянощам охолонути, а потім подрібніть їх у ступці або за допомогою кавомолки, тільки не до стану пилу, звісно.
  • Очищений часник викладіть на сковороду з важким дном і потім налийте олію – коли пательня з олією будуть нагріватися, часник почне повільно готуватися. Залиште його тушкуватися в олії хвилин на 5, або поки ви не побачите, що він стає м’яким.
  • Додайте до часнику усі спеції і тушкуйте ще зо 3 хвилини.
  • Насамкінець додайте лимонний сік і сіль, і нехай Ачар ще пару хвилин залишиться на повільному вогні.

Найкращого смаку Ачар, як і будь-який маринад, набуває за декілька днів. Тож після того, як ви його приготуєте – дайте пряному часнику охолонути, а потім викладіть у суху чисту скляну тару з герметичною кришкою.

Зберігати маринад можна при кімнатній температері або у холодильнику. За два дні аромати прянощів змішаються, а смак Ачару стане ще більш яскравим!

Ачар можна використовувати до будь-якої страви, додавати при приготуванні звичайного рису, кіноа чи до овочів на грилі. Та хоч у борщ!
Але попереджаємо: він дійсно гострий і має сильний пряний аромат. Тож гарненько закривайте банку з маринадом, якщо не бажаєте, щоб аромат Ачару головував на вашій кухні.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

мелена куркума

Цікаві факти про куркуму

Хоча куркума відома своєю користю для здоров’я та різноманіттям використання, вона також може бути предметом деяких цікавих і кумедних фактів. Куркума забарвлює

ореховый десерт

Веганський лимонно-малиновий чізкейк без борошна

Сьогодні в нашу скарбницю додається шикарний рецепт лимонно-малинового чізкейку. Пиріг дуже ніжний, просто тане у роті! Чізкейк підходить для сироїдів. Лимонно-малиновий чізкейк

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

Залиште свої
контакти

і ми Вам зателефонуємо