Тушкована сочевиця з грибами у вершковому соусі з картопляним пюре.
Ділимося рецептом!
Сочевиця тушкована:
190 г зеленої або коричневої сочевиці
1 велика цибулина (нарізати)
2 зубчики часнику (дрібно нарізати)
1 столова ложка кокосового масла (для смаження)
720 мл овочевого бульйону
135 г нарізаних грибів
2 столові ложки соєвого соусу
1 столова ложка бальзамічного оцту
1-2 ч.л. зелені петрушки, чебрецю і орегано
1 ст.л. кокосового молока (для додаткової кремоподібним)
1/2 столової ложки кукурудзяного крохмалю (для згущення)
чорний перець або чилі за смаком
Нарізані соління за смаком (за бажанням)
Картопляне пюре:
600 г картоплі
60 мл кокосового молока
1/2 ч.л. меленого мускатного горіха (можна менше)
чорний перець, гімалайська або морська сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Гарненько промийте сочевицю.
- Наріжте цибулю, часник, гриби. Обсмажте на кокосовій олії протягом 3-х хвилин на середньому вогні.
- Додайте гриби, петрушку, чебрець, орегано, бальзамічний оцет, соєвий соус і тушкуйте ще 3 хвилини.
- Тепер додайте сочевицю і овочевий бульйон в тушковані овочі, варіть на слабкому середньому вогні, поки сочевиця не стане м’якою (приблизно 20 хвилин).
- Почистіть картоплю, поріжте на половинки або четвертинки, в залежності від розміру картоплин, щоб швидше відварити. Покладіть у каструльку, залийте водою і варіть на повільному вогні до готовності.
- У готову картоплю додайте кокосове молоко, мускатний горіх, чорний перець і морську сіль.
- Розімніть картоплю «товкачем» або блендером до однорідності.
- Змішайте кокосове молоко з кукурудзяним крохмалем і влийте цю суміш в рагу з сочевиці.
- Готуйте ще 1 хвилину або поки не буде досягнута бажана густота. За бажанням додайте соєвий соус, чорний перець або перець чилі. Прикрасьте зеленню.
Смачного!