Masale експериментує зі свіжими горіхами, молоком та прянощами.
Веганське пряне горіхово-шоколадне молоко
ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ ВАМ ПОТРІБНО
1,5 склянки сирих горіхів кешью або звичнішого всім мигдалю*
4 склянки кип’яченої (хоча б відфільтрованої) води
3/4 склянки кокосового молока
1/4 склянки какао-порошку або кероба
2 чайні ложки меленої кориці
1 чайна ложка меленого імбиру
2 столові ложки кокосового цукру або будь-якого іншого вашого улюбленого підсолоджувача
ПРИГОТУВАННЯ
- Залийте кеш’ю (*мигдаль) водою кімнатної температури та залиште його мінімум на 6-8 годин.
- Зцідіть рідину, перекладіть горіхи в кухонний комбайн або потужний блендер і повторно залийте кеш’ю 4 склянками кип’яченої води.
- Перемішайте до однорідності (2-5 хвилин залежно від потужності кухонного обладнання).
- Не забувайте закривати кришку комбайна, якщо не хочете потім відмивати кухню.
- Відіжміть горіхову м’якоть через спеціальний кухонний фільтр або через три-чотири шари марлі.
- До отриманого молочка з кеш’ю додайте какао або кероб, кокосове молоко, мелену корицю, імбир та кокосовий цукор.
- Пам’ятайте: кокосовому цукру необхідно трохи більше часу, щоб розчинитись, ніж звичайному рафінованому.
- Знову збийте отриману суміш у блендері, повторно процідіть її через марлю.
- Перелийте шоколадно-горіхове молоко у скляні банки з кришкою.
Перед вживанням молоко варто охолодити.
Зберігати напій слід у холодильнику не більше 3-5 днів.
До речі, макуху від кеш’ю можна протягом 3 годин при температурі 70С просушити в духовці для подальшого використання як горіхове борошно в випічку або змішати його з кокосовим маслом і зробити скраб для тіла.