Сьогодні ми готуємо веганський чізкейк з лимоном та фруктами!
Рецепт простий, не займає багато часу, і до того ж десерт не потребує випікання.
Для приготування чізкейку можна використовувати будь-які свіжі або заморожені фрукти, а можна і не використовувати – самодостатній і поживний десерт – адже основний його інгредієнт не сир, а калорійні горіхи.
Отже, вам знадобиться:
Для коржа:
1 склянка сирого мигдалю або звичайних волоських горіхів
1 склянка фініків без кісточок – якщо фініки сухі, то перед приготуванням залити їх гарячою водою хвилин на 15.
Цедра 1 лимона
Для начинки:
2 склянки сирих горіхів кеш’ю
120 мл кокосового молока
2 ст. сиропу агави, меду або іншого підсолоджувача
60 г кокосової олії
сік 2 лимонів
½ ч.л. меленої куркуми для кольору (за бажанням)
1 склянка будь-яких фруктів для прикраси
Приготування:
- Залийте кеш’ю водою і залиште на ніч у холодильнику.
- Застеліть форму майбутнього торта папером для випічки.
- Подрібніть фініки, мигдаль та цедру одного лимона в блендері в однорідну масу – це буде основа нашого чізкейку.
- Викладіть суміш у форму і розподіліть ложкою, щоб шар тесту вийде щільним і рівним. Маса буде липкою, тому ложку варто змочити водою.
- Відправте основу в холодильник, доки робите начинку.
- Злийте воду з кеш’ю, викладіть у блендер і збивайте до стану крему з лимонним соком, кокосовим молоком, кокосовим маслом, куркумою та підсолоджувачем.
- Вийміть приготовлений корж із холодильника і вилийте кремову начинку зверху.
- Заберіть торт в холодильник на ніч або в морозильну камеру на 2-3 години.
Діставати чізкейк із морозилки варто як мінімум за 30 хвилин до подачі на стіл.
Прикрасьте чізкейк ягодами та насолоджуйтесь!
Залишки можна зберігати у холодильнику трохи більше 4 днів.