Цей тиждень пройшов під егідою шоколаду, і тому сьогодні ми пропонуємо вашій увазі
ВЕГАНСЬКИЙ ШОКОЛАДНИЙ КЕКС
Страва досить калорійна, але:
- не містить яєць
- без молочних продуктів та жирів тваринного походження
- проста у приготуванні
Вам знадобиться
Для тіста:
3 склянки борошна
1-2 склянки подрібненого кокосового цукру (звичайний ваш підсолоджувач теж згодиться)
10 столових ложок какао-порошку або керобу
щіпка морської солі
1 чайна ложка соди
1 чайна ложка розпушувача для тіста
12 столових ложок розтопленої кокосової олії (можна замінити будь-яким рослинним, але без сильно вираженого аромату)
2 склянки води
ваніль або будь-які ваші улюблені прянощі
подрібнені горіхи – за бажанням
Приготування:
У мисці змішати всі сухі інгредієнти, потім додати воду та кокосове масло. Все ще раз ретельно перемішати.
Далі пустіть у хід фантазію:
✔ тісто можна використовувати як основу для торта – після випічки основу розрізати на два-три коржі, змастити їх будь-яким кремом або варенням та перекласти фруктами
✔ розлити по формах для маленьких кексів
✔ використовувати форму для випікання хліба і т.д.
Випікати за температури 180 градусів приблизно хвилин сорок. Готовність кексу перевіряємо шпажкою
Якщо випікати тісто у звичайній круглій або прямокутній формі, то корж, що вийшов, можна використовувати декількома способами:
✔просто нарізати скибочками, як шоколадний хліб
✔використовувати як основу для торта
✔покрити кекс зверху глазур’ю (її рецепт трохи нижче) і подавати порційно як тістечка
✔зробити у коржі отвори (не наскрізні, звичайно) і просочити корж соком, наприклад, або легким кремом. А якось подібним чином ми пустили в хід коньяк (варіант не для дітей, звичайно)
Інгредієнти глазурі:
6 столових ложок какао-порошку або керобу
4 столові ложки кокосового цукру (попередньо подрібнити)
10 столових ложок кокосової олії
8 столових ложок води, кокосового молока або соку (вишневий, гранатовий та сливовий себе чудово проявили)
1 столова ложка крохмалю (на випадок, якщо глазур раптом недостатньо загусне)
✔ На паровій бані розтопити кокосове масло з цукром
✔ Додати какао-порошок, воду та за необхідності – крохмаль.
✔ Намагаючись не доводити шоколадну масу до кипіння, прогріти пару-трійку хвилин, постійно помішуючи, і довести глазур до однорідності.
✔ Глазур зазвичай швидко і добре застигає, так що рекомендуємо поливати нею корж якнайшвидше.
Придбати приголомшливий какао-порошок і не менш надихаючі корисні кокосові продукти краще в МАСАЛЕ!