Тістечка з кокосовим кремом, насінням чіа і мандариновим соком

Святкові солодощі “зникли” з холодильника одними з перших, і настав час готувати нову порцію смаколиків. Сьогодні ми пропонуємо рецепт ніжного горіхового десерту з мандаринами і ЧІА! Для приготування десерту ми використовували товари МАСАЛЕ, ну а ви при бажанні можете експериментувати з більш звичними для вас продуктами.

Ингредієнти

  • Сік 5-6 солодких мандаринів середнього, але краще – великого розміру
  • 2 ст.л. кокосового цукру або будь-якого іншого підсолоджувача. Або взагалі приготувати десерт без цукру, якщо ви надаєте перевагу природному смаку всіх інгредієнтів
  • 100 г мигдалю (можна використовувати і волоський горіх, і кешью)
  • 50 г родзинок (тіньовий або майже чорний сушений виноград є найкориснішим)
  • 6 ч. л. насіння чіа
  • 1/2 склянки кокосового молока
  • 2 ч. л. кукурудзяного крохмалю
  • 2 ч. л. агар-агара

Приготування

1 шар десерту
Мигдаль замочити у воді на всю ніч, а родзинки залити водою хоча б на годину.
Рідину злити, горіхи з родзинками подрібнити в блендері і викласти на дно форм для тістечок.
Якщо подавати десерт у звичайних креманках, це теж досить красиво та зручно.

2 шар
Сік із мандаринів змішати з 2 ст.л. кокосового цукру. Якщо мандарини кислі, можна додати більше підсолоджувача.
Насіння чіа залити половиною дози підсолодженого мандаринового соку (приблизно половина або чверть склянки, залежно від того, наскільки соковиті вам потрапили фрукти) і дати насінню настоятися хвилин 20-30.
Після того, як суміш загусне, розкласти її у формочки поверх горіхового шару.


Тістечка з кокосовим кремом

3 шар
На паровій бані (або просто в каструльці на малому вогні) змішати ½ склянки кокосового молока з 1 ч.л. без гірки кукурудзяного крохмалю, 1 ч.л. без гірки агар-агару.
Уварювати молоко із загусниками 2-3 хвилини, помішуючи його віночком до стану густого киселю.
Вилити трохи охолоджену суміш у формочки поверх шару з чіа.
Цей шар зазвичай застигає хвилин 20 або трохи більше.

4 шар
У мандариновий сік, що залишився, додати другу частину крохмалю і агар-агару. Перемішати.
Уварювати сік на малому вогні до загуснення 2-3 хвилини, акуратно помішуючи все віночком.
Отриману суміш трохи охолодити та вилити у формочки поверх кокосового шару.
Для остаточного загусання десерт залишити в холодильнику щонайменше на 4 години або на всю ніч.
Перед подачею за бажанням прикрасити часточками мандаринів або листочками свіжої м’яти.

Смачного!

Дякуємо автору оригінального рецепту: aroma_of_peonies

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.