Цей гарний та смачний рецепт веганського кексу із сухофруктами порадує родину та гостей. Прекрасне частування до святкового столу – з’їдається одним махом!
Якщо раптом Вам захочеться поласувати чимось особливим, домашнім, ароматним та корисним, пропонуємо рецепт цього чарівного кексу. М’яка, трохи волога м’якоть приваблює своїм приголомшливим ароматом та затишку, який не залишить нікого байдужим. До того ж рецепт надзвичайно простий.
Складові:
2 банани
сік та цедра одного апельсина
6-7 фініків без кісточок
5 ст. кокосової олії
3 ст. аквафаби (рослинний замінник яєчного білка)
1 стручок ванілі
0,5 ч.л. соди
0,5 ч.л. меленої кориці
0,5 ч.л. сушеного меленого імбиру
120 г пшеничного або житнього цільнозернового борошна
50 г кокосового цукру
родзинки та цукати – за бажанням
Спосіб приготування:
- Родзинки та цукати замочити в окропі на 15 хвилин. Воду злити.
- Поєднати всі сухі інгредієнти: борошно, імбир, корицю, соду, цукор.
- Блендером змішати до однорідної консистенції: банани, апельсиновий сік, цедру, масло, ванільний екстракт, аквафабу та фініки.
- Додати ізюм та цукати. Просіяти сухі інгредієнти та все ретельно перемішати.
- Форму для випікання змастити олією.
- Розігріти духовку до 180°С.
- Заповнити форму тістом трохи більше половини (воно має піднятися у духовці)
- Випікати 45-60 хвилин
- Готовність перевірити дерев’яною шпажкою* (після занурення вона має виходити без залишків сирого тіста). Якщо верх кексу вже добре потемнів, а на шпажці все ще є залишки сирого тіста, то кекс слід накрити зволоженим пергаментом і залишити ще недовго в духовці.
Смачного!
P.S. Кекс добре поєднується до смаку з масала-чаєм.