Поки какао-продукти не стали привілеєм багатіїв, слід ними як слід насолодитися
Перший із двох рецептів незрівнянних Веганських Брауні!
Інгредієнти для основи
2,5 склянки сирих волоських горіхів або мигдальних
3 склянки фініків – промитих і без кісточок
1 склянка какао-порошку або 1,5 склянки кероба
¼ склянки крупно порізаних волоських або мигдальних горіхів
1 ч. л. меленої кориці
¼. ч. л. дрібної морської солі
Інгредієнти для шоколадного топінгу
½ склянки кокосової олії
½ склянки какао-порошку
¼ склянки кокосового цукру або кленового сиропу
дрібка дрібної морської солі
Приготування сирого брауні
- Подрібніть у кухонному комбайні або в блендері 2,5 склянки волоських горіхів. Всипте туди ж какао-порошок, корицю, сіль і увімкніть блендер ще на півхвилинки.
- Додайте фініки і збивайте всі інгредієнти до отримання однорідної липкої маси. Якщо тісто все ще розсипається – додайте ще жменю фініків. Також можна замінити фініки на 50 г кокосової олії – воно допоможе тісту тримати форму.
- Змішайте без допомоги блендера (або використовуючи малі оберти) отриману масу та ¼ склянки крупно порізаних горіхів.
- Посуд діаметром 20 см з висотою бортиків 8-10 см вистелити пергаментним папером.
- Розподіліть за формою рівним шаром основну частину брауні. Розрівняйте тісто. Брауні може прилипати до рук. Щоб уникнути цього, можна трохи змочувати водою руки або лопатку – залежно від того, чим ви користуєтеся, коли викладаєте тісто.
- Помістіть тістечка в морозилку приблизно на 10-15 хвилин.
- У цей час для шоколадного топінгу розтопіть кокосове масло на паровій бані.
- Зніміть суміш з вогню і додайте до неї порошок какао, кокосовий цукор, морську сіль і змішайте все до однорідності.
- Вийміть Брауні з морозилки і залийте його шоколадом. Дайте суміші трохи охолонути.
- Помістіть тістечка назад у морозильну камеру приблизно на 15-30 хвилин.
Нарізають Сирий Брауні безпосередньо перед подачею до столу, попередньо на кілька секунд зануривши ніж у гарячу воду
Такий Брауні можна зберігати в холодильнику близько тижня. От тільки навряд чи він стільки проживе)
Тим не менш, для більш тривалого зберігання Сирий Брауні цілком успішно можна на місяць заморозити в герметичній ємності. Такий варіант зберігання зазвичай використовують наші матусі, які бажають завжди мати під рукою смакоти для дітей або для подружок, що раптово заглянули на чай.