Сніданок у стилі Masale: пряна рисова каша та кава з кардамоном
Інгредієнти для каші:
рис басматі 1 чайна чашка
вода 6 чашок (або кокосове молоко, розведене з водою)
сіль
кориця 1 паличка
куркума на кінчику ч.л.
кардамон 4 коробочки (або меленого 1/2 ч.л.)
мелений мускатний горіх на кінчику ч. л.
рисове борошно 2 ст.л.
кокосовий цукор
кокосова олія
Приготування:
- У рис додати 5 чашок води, корицю, кардамон, мускатний горіх, куркуму, сіль.
- Поставити варитись на середньому вогні, не накриваючи кришкою.
- У чашку з водою додати рисове борошно та цукор.
- Ретельно розмішати, щоб не було грудок і розчинився цукор.
- Коли рис буде готовий, додати в нього воду з мукою, попередньо розмішавши її. Варити на маленькому вогні ще 5 хвилин.
- За бажання можна додати родзинки або шматочки кокосового горіха. При подачі на стіл прикрасити свіжими фруктами
Інгредієнти для кави:
чорна кава мелена
чорний мелений перець щіпка
кардамон 2 коробочки (або на кінчику ч.л. меленого)
кориця
Приготування кави:
- У холодну воду додати каву, чорний перець, кардамон, корицю.
- Варити на маленькому вогні, доки кава не підійде.
Нехай небо буде мирним, а день – чудовим!