Перевірений часом рецепт житнього хліба на заквасці

І знову на ваші прохання викладаємо улюблений рецепт Житнього хліба на заквасці з сушеними томатами.

Загальний час приготування житнього хліба: 12 годин

Складові:

борошно житнє 600 г
томати суше
ні
вода
сіль
перець чилі
закваска

рецепт житнього хліба на заквасці

Приготування:

  • У закваску відважити 100 г борошна та 100 мл води.
  • Замісити, додати при необхідності води для отримання густої сметанної консистенції.
  • Поставити на 8 годин у теплому приміщенні накривши серветкою. Обсяг тари повинен бути в 2 рази більшим за обсяг тіста.
  • Підготувати борошно, відваживши 500 г, просіяти і додати сіль, сушені томати і за бажанням додаткові прянощі.
  • Через 8 годин у підготовлене борошно додаємо закваску, 1/2 склянку води та замішуємо тісто до м’якості пластиліну.
  • Викладаємо в попередньо змащену маслом форму, якщо вона висока, або формуємо хлібець і викладаємо його на деко, змащене маслом.
  • Ставимо на 2 години у тепле місце, через 2 години – у розігріту до 250 ° С духовку на 45 хвилин.
  • Коли хліб спечеться, його потрібно остудити на решітці чи паличках, щоб вийшла зайва волога.
  • Не рекомендується нарізати хліба і вживати його гарячим.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.