І знову на ваші прохання викладаємо улюблений рецепт Житнього хліба на заквасці з сушеними томатами.
Загальний час приготування житнього хліба: 12 годин
Складові:
борошно житнє 600 г
томати сушені
вода
сіль
перець чилі
закваска
Приготування:
- У закваску відважити 100 г борошна та 100 мл води.
- Замісити, додати при необхідності води для отримання густої сметанної консистенції.
- Поставити на 8 годин у теплому приміщенні накривши серветкою. Обсяг тари повинен бути в 2 рази більшим за обсяг тіста.
- Підготувати борошно, відваживши 500 г, просіяти і додати сіль, сушені томати і за бажанням додаткові прянощі.
- Через 8 годин у підготовлене борошно додаємо закваску, 1/2 склянку води та замішуємо тісто до м’якості пластиліну.
- Викладаємо в попередньо змащену маслом форму, якщо вона висока, або формуємо хлібець і викладаємо його на деко, змащене маслом.
- Ставимо на 2 години у тепле місце, через 2 години – у розігріту до 250 ° С духовку на 45 хвилин.
- Коли хліб спечеться, його потрібно остудити на решітці чи паличках, щоб вийшла зайва волога.
- Не рекомендується нарізати хліба і вживати його гарячим.