Ніір Доса – рисові мереживні млинці

Страва родом із Південної Індії.
Neer dosa/Ніір Доса – м’які, тонкі, легкі мереживні млинці з рисового тіста.

ВАМ ЗНАДОБИТЬСЯ:

1 склянка звичайного рису
1,5-2 склянки води (при необхідності)*
сіль за смаком
олія для змащування сковороди

*Кількість води залежить від рису – тісто має бути, як рідка сметана

Ніір Доса - рисові мереживні млинці
ПРИГОТУВАННЯ
  • Замочіть 1 склянку рису у воді години на 3-4 або на ніч
  • Злийте рідину та подрібніть рис у кухонному комбайні до стану однорідної рідкої кашки.
  • Перелийте рисову суміш у зручну глибоку посудину і додайте до неї сіль і воду – приблизно 2 склянки води на 1 чашку рису.
  • У чавунній сковороді невеликого діаметру (або сковороді з антипригарним покриттям) розігрійте приблизно 0,5 чайної ложки олії на млинець.
  • За допомогою черпачка налийте трохи рисового тіста на сковорідку, як ми це робимо із звичайними млинцями. Тільки не розвозіть тісто по сковорідці за допомогою черпака, а круговими рухами повертайте сковорідку, щоб тісто рівномірно по ній розподілилося.
  • Накрийте кришкою сковорідку і смажте Доси до готовності. Але не засмажуйте їх до коричневого кольору і не перевертайте – готова Доса повинна гарно мережитися і відставати від сковороди.
  • Складіть Досу “трикутником” і викладіть індійські рисові млинці на тарілку таким чином, щоб гарячі Ніїр Доса не торкалися один одного – інакше злипнуться.
  • Подають Ніір Доса гарячими та холодними із солоними або солодкими підливами. У нашому випадку це були гострі гриби по-керальськи. І це було: “Ммммм!”
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.