Ми додаємо стравам зміст!
  • Пн-Пт: 10:00 - 20:00
  • Суб: 10:00 - 18:00
  • Нд: вихідний
Ми додаємо стравам зміст!

“Масала-чай”. Знайомство. Історія виникнення.

Вчені стверджують, що перший масала-чай з’явився в азіатській цивілізації близько 7 000 років тому, і пряна суміш спочатку була частиною аюрведичної культури — використовувалася з лікувальною метою. Цей напій досі виконує зігріваючу функцію, оскільки включає в себе в основному “теплі” види прянощів. До того ж масала-чай в Індії часто підсолоджують неочищеним кокосовим цукром, так званим “джаггером”, що славиться своїми корисними властивостями і здатністю подовжувати життя.

За однією з наукових версій, спеції додавали у молоко буйволиць для надання напою додаткової користі і приємного аромату. Такий чай був більшою мірою їжею — ситною та зігріваючою, що надає заряд енергії і не вимагає багато часу на приготування. Творцями знайомого нам сьогодні рецепту масала-чаю вважаються жителі Бенгалії і Гуджарату, у яких був доступ одночасно до хорошого чайного листя і якісного молока.

Існує безліч варіантів рецептів і способів приготування масала-чаю. Найчастіше його основою є повністю ферментований (чорний) чай, проте нам відомі і рецепти з Кашміру, де масала-чай готують з використанням зеленого чайного листа. Схожий пряний напій в Африці подають звареним на зборі трав або ж на чаї по типу “Ройбуш”, охолодженим разом з морозивом — що досить цікаво, з огляду на те, що прянощі дають пекучий зігріваючий ефект. Втім, це теж дуже смачно.

Кількість вхідних в чайну масалу прянощів варіюється від трьох штук до півтора десятка. В Індії на вибір прянощів для чаю впливають погодні умови і географічне положення. Жителі Західної Індії не люблять додавати в масала-чай гвоздику і чорний перець. У Кашмірі віддають перевагу більше вишуканій суміші прянощів, що включає мигдаль, кардамон, шафран, гвоздику і корицю з Цейлону. В озерному краї Мадх’я-Прадеш в чай ​​нерідко додають щіпку солі. Рецепти варіюються і в одному селищі — у кожній родині масала-чай варять по-своєму, використовуючи свої маленькі хитрощі.

Сім’я MASALE ділиться з вами своїми пряними таємницями, і для залучення до секретів чаювання вам допоможе наша нова чайна пряна суміш “Масала-чай”:

  • півтора літра води/молока* довести до кипіння
  • додати у посуд весь вміст одного пакета «Масала-чаю»
  • перемішати, накрити кришкою і зняти з вогню
  • дати напою настоятися під кришкою хвилин 10
  • за бажанням перецідити і розлити по улюбленим чашкам

* Ми використовуємо звичайну суміш органічного кокосового молока з Шрі-Ланки і води з розрахунку — одна частина молока на три-чотири частини води. Але можна зварити масала-чай і просто на воді, або тільки на молоці, використовуючи молоко тваринного походження або його рослинні замінники. Підбирайте інгредієнти згідно вашим смакам і уподобанням.

Сімейство MASALE бажає вам гарного дня та яскравих вражень!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

мелена куркума

Цікаві факти про куркуму

Хоча куркума відома своєю користю для здоров’я та різноманіттям використання, вона також може бути предметом деяких цікавих і кумедних фактів. Куркума забарвлює

ореховый десерт

Веганський лимонно-малиновий чізкейк без борошна

Сьогодні в нашу скарбницю додається шикарний рецепт лимонно-малинового чізкейку. Пиріг дуже ніжний, просто тане у роті! Чізкейк підходить для сироїдів. Лимонно-малиновий чізкейк

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

Залиште свої
контакти

і ми Вам зателефонуємо