Ладду з кунжуту: традиційні індійські солодощі:

Ладду – одне з найпопулярніших солодких страв в Індії. Для індійців не потрібен привід для того, щоб попоїсти смачненького, але зазвичай Ладду з кунжуту роблять під час фестивалю Макара-санкранті або санкранти — індуїстське свято, присвячене сонячному божеству Сур’я. Відзначається щороку 14-15 січня — у день переходу сонця у знак Козерогу, коли закінчується місяць зимового сонцестояння і починає збільшуватись світловий день. Саме тому сьогодні ми нагадуємо вам рецепт кунжутних Ладду.

Вам знадобиться:

⅓ склянки насіння кунжуту
¼ склянки сирого або смаженого арахісу
¼ склянки кокосової стружки або кокосового борошна
½ склянки кокосового або будь-якого темного цукру
3 ст.л. води
¼ ч.л. меленого кардамону
кокосова олія – трошки для змащування долонь

Приготування:
Крок №1.
  • Нагрійте пательню на середньому вогні і висипте в неї насіння кунжуту
  • На повільному вогні 2-3 хвилини смажте кунжут, постійно його помішуючи
  • Кунжут не треба підрум’янювати, лише трошки обсмажте для кращого розкриття аромату.
  • Висипте кунжут у миску, нехай трохи охолоне.
  • Якщо ви використовуєте сирий арахіс, то підсушіть його теж на повільному вогні, часто помішуючи, поки горішки не стануть хрусткими,а потім дайте йому охолонути. Якщо ж взяли вже обсмажений арахіс – пропустіть цей крок.
  • На ту саму пательню висипте кокосову стружку і, постійно помішуючи, присмажте кокос до світло-золотавого кольору.
  • Арахіс подрібніть у ступці або за допомогою блендеру, тільки не дуже дрібними шматками.
  • Об’єднайте арахіс зі смаженим кокосовим горіхом, насінням кунжуту та додайте мелений кардамон.
  • Все ретельно перемішайте та нехай воно трохи перепочине.
Крок №2
  • У глибоченький вок насипте подрібнений (потертий на велику тертушку або порізаний ножем) кокосовий цукор та залийте його водою
  • На повільному вогні кип’ятіть сироп, поки він не почне булькати.
  • Ви повинні продовжувати перемішувати сироп, до поки він не загусне до стану карамелі. З кокосовим цукром від Мasale цей процес відбувається досить швидко.
  • На цьому етапі вимкніть вогонь і додайте у вок суміш насіння кунжуту, висушеного кокосового горіха, подрібненого арахісу та кардамону.
  • Ретельно все перемішайте і дуже швидко (поки суміш не загусла але й не була такою гарячою, щоб ви попекли долоні) почніть формувати до неї кульки – Ладду.
  • Нанесіть трохи олії або води на долоні, щоб сформувати Ладду – приблизно з ½ -1 столової ложки на одну кульку.
  • Дати Ладду охолонути.
  • Зберігати солодощі рекомендуємо у герметичній ємності з кришкою при кімнатній температурі.
Ладду з кунжуту

Смачного!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.