Намасте, друзі!
Готували нещодавно наш улюблений Куркукекс, а вийшов майже професійний фотосет. Ще ніколи цукор від MASALE не виглядав настільки гарно – немов справжній бурштин. А мелена індійська куркума як завжди перетворює будь-яку страву на золото.
Тож занотовуйте рецепт африканського десерту та зацініть, які ми молодці 😉
КУРКУКЕКС
Інгредієнти:
1 ½ склянки манки
½ склянки борошна
½ склянки подрібненого кокосового цукру
200 мл кокосового молока або 20% вершків
½ склянки очищених кедрових або горіхів кеш’ю
3 ст.л. кокосової олії
1 ч.л. соди
1 ч.л. меленої куркуми
дрібка солі
кокосова або вершкова олія для змащування форми
- Манну крупу об’єднати з борошном і розпушувачем, додати сіль і мелену куркуму. Розмішати
- Кокосове молоко трохи підігріти, змішати з кокосовим цукром і кокосовою олією
- Суміш влити в манну крупу з борошном та приблизно 5-7 хвилин збивати міксером на середній швидкості (або 15 хвилин вінчком вручну)
- Форму для випічки (бажано для кексів або як для хліба) змастити кокосовою або вершковою олією, влити в форму готове тісто і посипати зверху подрібненими горіхами – ми для краси ще використали рожевий перчик горошок
- Випікати Куркукекс в духовці при 180 градусах 20-30 хвилин до готовності (поки встромлена у тісто дерев’яна паличка не виходитиме сухою)
- Остудити, вийняти десерт з форми і насолоджуватися цим прекрасним кексом!
Куркукекс стає ще смачніше через 12 годин після випічки. Зберігайте його в умовах кімнатної температури, застеливши рушником
Родина MASALE бажає вам гарних вихідних!