Намасте!
На прохання тих, хто й досі не прочитав книгу Ельчина Сафарлі “Рецепти щастя” (це ви даремно) рецепт кексу з присмаком пряних таємниць Сходу
Вам знадобиться:
150 г вершкового масла кімнатної температури
1 склянка цукру
1,5 склянки білого борошна
3 яйця
1 ст.л. молока чи сметани
жменя ізюму
5-6 штук кураги
1 ч.л. меленої цейлонської кориці
½ ч.л. соди або розпушувача для тіста
ванільне насіння на кінчику ножа (або пачка ваніліну)
Приготування:
- Курагу трошки подрібнити та разом з ізюмом залити окропом на 10 хвилин. Потім воду злити.
- Збити масло з цукром і ваніллю.
- Ввести у суміш по одному яйця та молоко (сметану).
- Просіяти в тісто борошно з розпушувачем. Добре розмішати.
- Додати корицю і сухофрукти.
- Перемішати ще раз, викласти тісто у форму, змащену олією та обсипану мукою.
- Випікати хвилин 45 при температурі 180 °C
- Можна посипати кекс зверху цукровою пудрою чи слайсами мигдалю для краси.
- Ельчин Сафарлі рекомендував дати кексу постояти 6-8 годин, щоб отримати найкрайщий смак і текстуру, але в нас не стало витримки 😉
- Смачного!