Кекс від Ельчина Сафарлі

Намасте!
На прохання тих, хто й досі не прочитав книгу Ельчина Сафарлі “Рецепти щастя” (це ви даремно) рецепт кексу з присмаком пряних таємниць Сходу

Вам знадобиться:

150 г вершкового масла кімнатної температури
1 склянка цукру
1,5 склянки білого борошна
3 яйця
1 ст.л. молока чи сметани
жменя ізюму
5-6 штук кураги
1 ч.л. меленої цейлонської кориці
½ ч.л. соди або розпушувача для тіста
ванільне насіння на кінчику ножа (або пачка ваніліну)

Приготування:

  • Курагу трошки подрібнити та разом з ізюмом залити окропом на 10 хвилин. Потім воду злити.
  • Збити масло з цукром і ваніллю.
  • Ввести у суміш по одному яйця та молоко (сметану).
  • Просіяти в тісто борошно з розпушувачем. Добре розмішати.
  • Додати корицю і сухофрукти.
  • Перемішати ще раз, викласти тісто у форму, змащену олією та обсипану мукою.
  • Випікати хвилин 45 при температурі 180 °C
  • Можна посипати кекс зверху цукровою пудрою чи слайсами мигдалю для краси.  
  • Ельчин Сафарлі рекомендував дати кексу постояти 6-8 годин, щоб отримати найкрайщий смак і текстуру, але в нас не стало витримки.
  • Смачного!
кекс ельчина сафарлі
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Похожие статьи:

Подпишись на наши рецепты

Только полезные рассылки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.