Ми додаємо стравам зміст!
  • Пн-Пт: 10:00 - 20:00
  • Суб: 10:00 - 18:00
  • Нд: вихідний
Ми додаємо стравам зміст!

Холодний морквяний суп з мигдалем

Цей морквяний суп – досить складна страва, так що наберіться терпіння і любові. Починайте готувати за 5 год до подачі, оскільки суп смачніший, коли він холодний.

Складові:

6 великих морквин
1 середня картоплина
1 невелике стебло цибулі-порею
600 мл кокосового молока або вершків жирністю 10%
2 склянки овочевого бульйону
жменя сирого солоного мигдалю
листя кінзи
2 ст. л. вершкового масла
1 ст. л. кокосової олії
1.2 ч. л. меленого мускатного горіха
морська сіль
свіжомелений чорний перець

Холодний морквяний суп з мигдалем
Холодний морквяний суп з мигдалем

Приготування:

  • Порей розріжте вздовж навпіл, промийте, обсушіть і подрібніть.
  • У сковороді з товстим дном розігрійте кокосове та вершкове масло, покладіть порей, обсмажуйте на маленькому вогні, помішуючи, до м’якості (10 хв) не даючи змінювати колір.
  • Моркву та картоплину вимийте щіткою і по одній загорніть у подвійний шар фольги.
  • Покладіть на решітку, поставлену у верхню третину розігрітої до 200 С духовки.
  • Запікайте до м’якості 40-50 хв.
  • Закип’ятіть у невеликому сотейнику 1/2 склянки води з 1 ст. л. солі та щіпкою мускатного горіха, варіть до повного розчинення солі.
  • Додати 1 ст. л. вершкового масла і розмішайте.
  • Мигдаль покладіть у форму для запікання, залийте сумішшю з сотейника і поставте в нижню третину духовки. Коли вода випарується, потримайте в духовці ще 5 хв., вийміть та остудіть.
  • У каструлю з товстим дном влийте вершки, покладіть мускатний горіх і на дуже повільному вогні доведіть до кипіння.
  • Зніміть із вогню. Готову моркву та картоплю обдайте холодною водою і зніміть шкірку.
  • Крупно наріжте, покладіть в блендер, додайте порей і залийте теплим бульйоном.
  • Збийте блендером до однорідності і перелийте у каструлю із вершками.
  • Перемішайте, приправте перцем і доведіть до кипіння але не кип’ятіть!
  • Остудіть та поставте в холодильник на 4 год.
  • Подавайте з листям кінзи та солоним мигдалем.

Суп дуже смачний з коржами з зірою

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

мелена куркума

Цікаві факти про куркуму

Хоча куркума відома своєю користю для здоров’я та різноманіттям використання, вона також може бути предметом деяких цікавих і кумедних фактів. Куркума забарвлює

ореховый десерт

Веганський лимонно-малиновий чізкейк без борошна

Сьогодні в нашу скарбницю додається шикарний рецепт лимонно-малинового чізкейку. Пиріг дуже ніжний, просто тане у роті! Чізкейк підходить для сироїдів. Лимонно-малиновий чізкейк

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

Залиште свої
контакти

і ми Вам зателефонуємо