Цей морквяний суп – досить складна страва, так що наберіться терпіння і любові. Починайте готувати за 5 год до подачі, оскільки суп смачніший, коли він холодний.
Складові:
6 великих морквин
1 середня картоплина
1 невелике стебло цибулі-порею
600 мл кокосового молока або вершків жирністю 10%
2 склянки овочевого бульйону
жменя сирого солоного мигдалю
листя кінзи
2 ст. л. вершкового масла
1 ст. л. кокосової олії
1.2 ч. л. меленого мускатного горіха
морська сіль
свіжомелений чорний перець
Приготування:
- Порей розріжте вздовж навпіл, промийте, обсушіть і подрібніть.
- У сковороді з товстим дном розігрійте кокосове та вершкове масло, покладіть порей, обсмажуйте на маленькому вогні, помішуючи, до м’якості (10 хв) не даючи змінювати колір.
- Моркву та картоплину вимийте щіткою і по одній загорніть у подвійний шар фольги.
- Покладіть на решітку, поставлену у верхню третину розігрітої до 200 С духовки.
- Запікайте до м’якості 40-50 хв.
- Закип’ятіть у невеликому сотейнику 1/2 склянки води з 1 ст. л. солі та щіпкою мускатного горіха, варіть до повного розчинення солі.
- Додати 1 ст. л. вершкового масла і розмішайте.
- Мигдаль покладіть у форму для запікання, залийте сумішшю з сотейника і поставте в нижню третину духовки. Коли вода випарується, потримайте в духовці ще 5 хв., вийміть та остудіть.
- У каструлю з товстим дном влийте вершки, покладіть мускатний горіх і на дуже повільному вогні доведіть до кипіння.
- Зніміть із вогню. Готову моркву та картоплю обдайте холодною водою і зніміть шкірку.
- Крупно наріжте, покладіть в блендер, додайте порей і залийте теплим бульйоном.
- Збийте блендером до однорідності і перелийте у каструлю із вершками.
- Перемішайте, приправте перцем і доведіть до кипіння але не кип’ятіть!
- Остудіть та поставте в холодильник на 4 год.
- Подавайте з листям кінзи та солоним мигдалем.
Суп дуже смачний з коржами з зірою