У похмурий день хочеться підбадьоритися і чогось смачненького. Тут може стати в нагоді індійський рецепт гострих пряних грибів по-керальски.
Інгредієнти:
2 ст.л. кокосової олії (можна соняшникової або оливкової)
½ ч.л. насіння гірчиці
1 велика цибулина, тоненько порізана
½ ч.л. імбирно-часникової пасти (за бажанням) *
200 г печериць, помитих і нарізаних слайсами
1 середній болгарський червоний або зелений перець, порізати довгими скибочками
1 зелений перець чилі
9-10 листочків каррі (подрібнити)
½ ст.л. чорного перцю горошком **
½ ч.л. насіння фенхелю
½ ч.л. коріандр
½ ч.л. кмину, зіри або калінджі
1 щіпка меленої куркуми
сіль за смаком
2 ст.л. нарізаного листя коріандру (петрушки) для прикраси
*Імбирно-часникова паста виявилася досить цікавою і незвичною штукою. Як приготувати пасту – читайте нижче.
**В оригінальному рецепті було зазначено 1,5 столові ложки меленого чорного перцю, але якщо ви використаєте справжній чорний перець разом з іншими прянощами, згідно з рецептом, то отримаєте незабутній “Дракаріс”! 🙂
ПРИГОТУВАННЯ
Крок №1
Перемолоти в ступці або з допомогою кавомолки 1 ч.л. чорного перцю горошком і ½ ч.л. насіння фенхелю. Потім додайте до них коріандр, кмин і дрібку меленої куркуми. Змішайте прянощі і відставте поки в сторону.
Крок №2
Приготування імбирно-часникової пасти
Подрібніть у блендері:
200 г свіжого почищеного імбиру
200 г часнику – теж почистити, звичайно
2 ч.л. кам’яної солі
3 ст.л. рослинної олії
Викладіть суміш в скляну банку з щільною кришкою. Зберігати у холодильнику.
Крок №3
- Нагрійте в глибокій пательні 2 ст.л. кокосового масла з 1/2 чайної ложки насіння гірчиці і дайте насінню потріскатися
- Після того, як насіння гірчиці прожарите, додайте 1 тоненько нарізану цибулину, добре перемішайте і обсмажуйте на слабкому або середньому вогні, поки вона не стане світло-золотистою.
- Потім нехай 1/2 чайної ложки імбирно-часникової пасти подарують свій аромат страві
- Тепер черга відправити на сковороду грибні слайси. Обережно перемішайте і обсмажуйте печериці на середньому вогні, поки вся рідина з них не випарується.
- Додайте нарізаний болгарський перець + гострий зелений або червоний перчик чилі і протушкуйте їх до готовності.
- Практично в кінці приготування додайте до грибів подрібнене листя каррі і суміш прянощів.
- Гарненько все знову перемішайте і приправте сіллю за смаком.
- Загасіть вогонь і додайте до страви свіжу зеленушку.
Подавати гострі гриби можна до будь-якої каші, картоплі чи їсти їх з Ніір Доса – індійськими рисовими мереживними млинцями