Похмурий ранок MASALE зустрічає новими рецептами гарячого шоколаду
300 мл розбавленого водою кокосового молока/звичайного молока
30 г темного какао-порошку
1 ст.л. кукурудзяного крохмалю/рисової муки
1 ч.л. меленої цейлонської кориці або одна ціла паличка корички
1 ч.л. меленого імбиру
щіпка меленого мускатного горіха
кокосовий цукор – за смаком
30 г тертих какао-бобів/темного шоколаду – для додаткового задоволення
- У каструлі змішайте какао-порошок та кукурудзяний крохмаль/рисове борошно з невеликою кількістю молока, поки не отримаєте шоколадну масу рівномірної консистенції.
- Долийте решту молока, увімкніть вогонь і на слабкому вогні доведіть какао до кипіння.
- Додайте прянощі, кокосовий цукор та продовжуйте помішувати, інакше какао почне смажитися
- Як тільки какао закипить (воно повинне бути густим і пахущим) – зніміть каструлю з вогню
- Розлийте гарячий шоколад по філіжанкам (кщо вам заважають прянощі – використовуйте ситичко), і щоб зробити напій ще смачнішим – посипте його зверху тертими какао-бобами.
Смачного!
Родина MASALE бажає усім гарного дня!