Намасте!
Серед тижня нетиповий для MASALE рецепт. Але ж середа − це маленька пʼятниця. Просто підтримуємо смаколиками друзів на навчаннях з територіальної оборони, і вчора хлопці наприкінці дня попросили якийсь “дорослий” напій, щоб був і гарячий, і корисний. Отже разом з відерцем какао та безалкогольним глінтвейном зварили ще й ГАРЯЧИЙ КОКОСОВИЙ РОМ
Інгредієнти коктейлю
60 мл золотого рому
1 ст.л. “закваски” з кокосової олії (додається за смаком)
120 мл гарячої води
паличка кориці для краси (за бажанням)
Пряна кокосова “закваска”
½ склянки кокосової олії
1 склянка кокосового або іншого коричневого цукру (саме коричневий, це важливо для смаку)
½ ч.л. меленої цейлонської кориці
¼ ч.л. меленого духмяного перцю
¼ ч.л. меленого мускатного горіха
¼ ч.л. меленої гвоздики
дрібка солі
Крок 1
Додайте не розтоплене кокосове масло, коричневий цукор і спеції у миску і перемішайте, поки не утвориться однорідна суміш
Накрийте кришкою (або одразу покладіть у контейнер) і зберігайте при кімнатній температурі.
Крок 2
Додайте “закваску” з кокосової олії на дно термостійкої склянки.
Зверху залийте ромом і окропом.
Перемішуйте, поки цукор не розчиниться і масло не розтане.
Прикрасьте паличкою кориці і одразу подавайте.
Пити бажано гарячим, бо кокосова олія швидко застигає, і напій буде вже не такий гарнюній. Будьмо здорові!
Все буде Україна!