Виявляється, кокосова пальма це не тільки унікальне створіння природи і невичерпне джерело здорових продуктів для нашого харчування, здоров’я і краси, а й просто … цікаво.
- Плоди кокосової пальми, перебуваючи в солоній морській воді, зберігають свою життєздатність протягом трьох-чотирьох місяців. За цей час в горісі відбувається формування нової пальми і, ледве потрапивши на сприятливий грунт, вона тут же пускається вгору ближче до сонця.
- Росток нової пальми покритий білим їстівним пухом, схожим на смак на зефір. З верхівкових бруньок готують делікатес, так званий “салатммільйонерів” – адже кожна порція цього салату коштує життя рослинам, що позбулися серця.
- З наукової точки зору, кокосова пальма не є деревом, оскільки вона не має кори, гілок, у неї відсутні річні кільця і інші ознаки, властиві “пристойного” дерева. По суті це багаторічна деревна рослина.
- Кокосовий горіх так і зовсім і не горіх. Це такий же кісточкових плід, як і слива або персик.
- Здобута з кокоса без тріщин кокосова вода стерильна, і аж до кінця 70-их років минулого століття її використовувалася в якості замінника плазми крові.
- Ламбаног – філіппінська кокосова горілка. Традиційно цей напій виробляють в єдиній провінції Філіппін – Лусон. Для цього сік з нерозкритого квітки кокоса варять до отримання кокосового пуншу, переганяють його кілька разів, і тільки тоді отримують готовий ламбаног.
- Однозначно більш здорове використання цілющих властивостей нектару з розкрилися бутонів пальми, для його вживання місцевими жителями в якості “еліксиру життя“. Природний енергетичний напій п’ють вранці натщесерце, і вважається, що саме він дозволяє остров’янам залишатися бадьорими і здоровими до 80-90 річного віку.
- Хто ще не знає: кристалізований “еліксир життя” це цейлонський кокосовиhй цукор, який кілька років тому вийшов на ринок України з легкої руки Masale.
Дбаєте про свій організм, намагаючись вживати тільки здорові солодощі, і бажаєте залишатися бодрячком якомога довше – вам до нас на кокосовий цукор!
Більше цікавої інформації про кокосовий цукор можна дізнатися ТУТ