Анісові коржики з кунжутом

Намасте!
Нещодавно знайшовся старий, але цікавий рецепт коржиків з анісом. Можна і солодкий, і солоний варіант спекти. Але спочатку трошки загальної інформації про цю пряність

  • Вважається, що батьківщина анісу – Ліван. Звідси аніс поширився по Стародавньому Єгипту, Греції та Риму. У той час смакові якості анісу цінувалися не так високо, як лікарські та навіть містичні.
  • Аніс застосовували при епілепсії, паралічах, кашлі та для загального зміцнення здоров’я. Автори стародавніх східних книг рекомендували жувати аніс для міцності й краси зубів та свіжого подиху.
  • Римляни регулярно використовували аніс у їжу, посипаючи його насінням хліб, для підтримки здоров’я та омолодження.
  • На бенкетах греки і римляни обов’язково заїдали страви анісовими коржиками, щоб рясна жирна їжа не зашкодила шлунку.
  • Також анісу приписували чарівну властивість проганяти кошмари: варений аніс виписувався на ніч проти поганих сновидінь та меланхолійного настрою, а пагони чудової рослини прив’язували біля ліжка.
  • Першими активно вживати аніс почали британці, і класичні рецепти англійських імбирних пряників обов’язково у своєму складі містили аніс.
  • Аніс був дуже популярний в Англії. У лондонських хроніках йдеться, що міст через Темзу був побудований на податки, зібрані з продажу анісу.

А тепер, власне, легкий рецепт
АНІСОВИХ КОРЖИКІВ

Інгредієнти:

300 г борошна на ваш смак
100 г подрібненого кокосового/звичайного цукру
90 г розтопленої кокосової/будь-якої рослинної олії
1 ч.л. розпушувача для тіста
2 ст.л. насіння анісу
2 ст.л. білого кунжуту
2 яйця
щіпка солі

Приготування:

  • Злегка збити яйця з цукром, додати олію, аніс, кунжут
  • Борошно просіяти з розпушувачем та сіллю
  • З’єднати яєчну суміш із борошном, замісити тісто.
  • Загорнути його у плівку, прибрати в морозилку на півгодини
  • Розділити тісто на шматки, з кожного шматка зробити “ковбаски” завтовшки з палець і нарізати з них невеликі коржики. Або ж тісто розкачати в товстенький млинець і за допомогою форм видавити печиво.
  • Випікати хвилин 20 у попередньо розігрітій духовці при температурі 180-200°С.

Смачно та корисно!

анісові коржики
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.