Ананасово-банановий пряний соус

Кисло-солодкий соус з ананасом і бананом. Подається до овочевих страв, млинців, коржиків та рису

Інгредієнти:

половинка середнього ананаса
2 твердих банана
1 середня цибулина
1 невеликий зелений перець
400-500 мл кокосового молока або іншого
2 ст.л. без верху рисової муки (можна пшеничну використовувати)
кокосове масло
1/4 ч.л. куркуми
2 ч.л. чорної гірчиці
1 ст.л. листя каррі
1/4 ч.л. перцю чилі
щіпка мускатного горіха

Приготування:
  • Перець і цибулю дуже дрібно нарізати, і протушкувати в кокосовій олії (можна використовувати або глибоку сковорідку, або вок).
  • Поки овочі тушкуються, порізати маленькими кубиками ананас, додати в овочі і продовжувати тушити.
  • Потім порізати банан невеликими кубиками і додати до овочів і ананасу.
  • Чорну гірчицю злегка підігріти на сухій сковороді і додати в овочі.
  • Туди ж додати чилі, мускатний горіх і листя каррі.
  • В молоко додати куркуму і борошно, добре розмішати, вилити в овочі і тушкувати все разом на невеликому вогні постійно перемішуючи до загустіння соусу.
  • Цей соус є як прекрасним доповненням до гарніру (рису, картоплі), так і є легким самостійною стравою – його можна їсти з коржиками або лавашем.

Смачного!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.