Овочі і усвідомлене вегетаріанство – це завжди гарна ідея.
І тому вам сьогодні знадобиться:
- 1 головка цвітної капусти
- 3 склянки вареної кіноа *
- 1 велика дрібно порізана кубиками цибулина
- 3/4 склянки вівсяного борошна**
- 4 яйця
- 1 столова ложка улюбленої суміші спецій ***
- 2 чайні ложки солі (ми випробували чорну Гімалайську – вийшло круто)
- Оливкова олія
*Замість кіноа можна змішати її 50/50 з рисом або використовувати склянку нуту – теж відвареного або консервованого
**Якщо немає вівсяної муки, то можна сміливо перемолоти на кавомолці «Геркулес», насіння Чіа або використовувати будь-який звичний вам сорт борошна – гречане, мигдалеве і ін.
***Ми цього разу використовували масалу: паприку, сухий чабер і базилік, кмин, перець різнокольоровий горошком, каєнский перець, асафетиду
ПРИГОТУВАННЯ:
- Суцвіття капусти відварити в киплячій воді протягом приблизно 5-10 хвилин, дати стекти воді.
- Подрібнити в блендері до однорідності попередньо приготовану квіноа і капусту.
- Викласти отриману суміш в миску і додати решту інгредієнтів.
- Зачерпуючи суміш столовою ложкою, сформувати маленькі кульки.
- Використовуючи середній вогонь, обсмажити на добре розігрітій сковороді з оливковою олією овочеві кульки і подавати їх з томатом або підливою.
Другий варіант заключного етапу приготування тефтелей:
- Викласти трохи схоплені на сковороді або сирі тефтелі у форму для випічки з високими бортами.
- Залити тефтелі зверху вашим улюбленим сосусом – томатним соком і базиліком, кокосовим молоком, соусом бешамель, сирною підливою і т.д.
- Накрити форму фольгою і запікати в духовці хвилин 20.
- Смачного!