У деяких людей при ознайомленні з асортиментом какао-продукції Мasale часто виникає питання: “Що таке терті какао-боби і чим вони відрізняються від какао-порошку і какао-масла?”
Головна відмінність названої вище продукції складається в різному ступені обробки вихідного матеріалу (в даному випадку — сирих какао-бобів), що безпосередньо впливає на фізико-хімічні властивості і застосування какао-продуктів.
Терті какао-боби або тертий какао отримують в результаті розмелювання попередньо обсмажених какао-бобів. Оскільки розмелювання має на увазі підігрів продукту, то у результаті виходить напіврідка консистенція, яку для подальшого використання у виробництві та продажу охолоджують у вигляді монолітів або плиток.
Способи застосування тертих какао-бобів різноманітні, але найчастіше його використання обмежують виробництвом шоколаду, виготовленням соусів, десертів і какао-напоїв. Даремно. Адже тертий какао широко використовується:
- в традиційній медицині і аюрведою
- у виробництві мила і свічковий справі
- в парфумерії та ароматерапії
- в косметології — як основа масок для обличчя і тіла
- в обгортаннях, масажі і ваннах.
Активні речовини, що містяться в тертому какао:
- захищають шкіру від передчасного старіння
- сприяють усуненню розтяжок і розгладженню дрібних зморшок
- допомагають в синтезі колагену і еластину
- підтримують здоров’я шкіри, будучи прекрасним профілактичним і лікувальних засобом безлічі шкірних захворювань
У тертих какао-бобах відсутній “шкідливий” цукор і консерванти, зате міститься велика кількість поліфенолів, незамінних для профілактики серцево-судинних захворювань і діяльності мозку. Какао здатне знижувати артеріальний тиск, покращує кровообігу в мозку, руках і ногах.
Вживання натуральних какао-продуктів (20-40 г на день) підтримає захисні бар’єрні функції вашого організму, надасть необхідний рівень енергії і допоможе в боротьбі зі стресом.
Що не кажи — унікальний продукт. Пробуйте, експериментуйте і насолоджуйтеся результатом!