Серед адептів здорового способу життя і правильного харчування довгий час точаться суперечки про корисні властивості кокосової олії, чи варто її вживати в їжу або в принципі використовувати, проте на сьогоднішній день великою кількістю досліджень встановлено, що користь цього унікального продукту незаперечна, а всі корисні речовини, які входять до його складу, зберігаються при високих температурах.
Завдяки особливому складу, кокосове масло високо цінується не тільки в кулінарії, але і в косметології та медицині.
У нерафінованій кокосовому маслі присутні безліч вітамінів і корисних мікро- і макроелементів.
Також завдяки своєму смаку і аромату, масло кокоса застосовується в кондитерській справі, в заправках для салатів, як компонент в різних смузі. На ньому можна готувати і основні блюда.
Кокосова олія може легко може замінити звичну соняшникову олію і, на відміну від останньої, при смаженні не виділяє канцерогенів. Легкий аромат кокосу додає пікантності страві, а також дозволяє використовувати його в миловарінні, та як масло-провідник в ароматерапії.
Ми давно використовуємо кокосову олію на своїй кухні, від чого звичні страви зазвучали зовсім по-новому.