Кисло-солодкий соус з ананасом і бананом. Подається до овочевих страв, млинців, коржиків та рису
Інгредієнти:
половинка середнього ананаса
2 твердих банана
1 середня цибулина
1 невеликий зелений перець
400-500 мл кокосового молока або іншого
2 ст.л. без верху рисової муки (можна пшеничну використовувати)
кокосове масло
1/4 ч.л. куркуми
2 ч.л. чорної гірчиці
1 ст.л. листя каррі
1/4 ч.л. перцю чилі
щіпка мускатного горіха
Приготування:
- Перець і цибулю дуже дрібно нарізати, і протушкувати в кокосовій олії (можна використовувати або глибоку сковорідку, або вок).
- Поки овочі тушкуються, порізати маленькими кубиками ананас, додати в овочі і продовжувати тушити.
- Потім порізати банан невеликими кубиками і додати до овочів і ананасу.
- Чорну гірчицю злегка підігріти на сухій сковороді і додати в овочі.
- Туди ж додати чилі, мускатний горіх і листя каррі.
- В молоко додати куркуму і борошно, добре розмішати, вилити в овочі і тушкувати все разом на невеликому вогні постійно перемішуючи до загустіння соусу.
- Цей соус є як прекрасним доповненням до гарніру (рису, картоплі), так і є легким самостійною стравою – його можна їсти з коржиками або лавашем.
Смачного!