Представляємо вашій увазі рецепт випробуваного напередодні абрикосового ДЖЕМУ НА КОКОСОВОМУ ЦУКРІ
- 1 кг абрикос
- 150-200 г кокосового цукру
- 1-1,2 ст.л. агар-агар
- щіпка рожевої гімалайської солі
- 1 великий лайм
- 4-7 гілочок свіжого лимонного чебрецю (лимонний базилік, лаванда або 3-4 листи шавлії). Можна використовувати і сушені прянощі – той же бодян, ваніль, корицю або гвоздику. Звичайно, за бажанням.
Приготування
- Абрикоси помити, вийняти кісточки.
- З лайма зрізати цедру, м’якоть нарізати маленькими кубиками
- Кокосовий цукор від Masale порубати або натерти на тертці
- У каструлю з товстим дном засипати абрикоси, цукор і сіль, і дати трохи часу пустити сік. Поставити на великий вогонь.
- Постійно помішуючи, довести абрикоси до кипіння і відразу зменшити вогонь.
- Зняти пінку і продовжити уварювати джем на невеликому вогні 30-40 хвилин, додавши лайм і пряні трави.
- За 5 хвилин до готовності прибрати з абрикосового джему гілочки пряних трав (якщо щось залишиться – не біда) і додати 1 повну ложку порошку агар-агар (кількість агару регулюйте, виходячи з густоти вашого джему, але краще не переборщувати).
- Знову все ретельно перемішати.
- Готовий джем ще гарячим розкласти в заздалегідь стерилізовані звичним вам способом баночки, відразу закрити і залишити охолоджуватися до кімнатної температури.
Величезне спасибі Анастасії Голобородько за оригінальний рецепт, і окрема подяка Анастасії і нашим клієнтам за високу оцінку цейлонського органічного кокосового цукру Masale!