Вперше відкрили для себе літній салат з кавуном років п’ять тому і радіємо, що з кожним роком цікавих рецептів стає все більше. Чи не бажаєте оцінити страву разом з нами?
Для початку декілька нюансів:
- Кісточки з кавуна для салату можна прибрати, а можна і залишити – за бажанням. Шкірку, звичайно ж, не використовуємо.
- Якщо ви не вегетаріанець, то практично до будь-якої комбінації овочів можна додати готові морепродукти (креветки на грилі тут добре грають свою партію) або тонко нарізані скибочки прошутто
- Як варіант – можна використовувати сири, кавун і зеленушку для канапе. Тільки подавати і відразу їсти, звичайно. Інакше потече.
- І для тих, хто захоче піти ще далі – замість кавуна в такі салати додають скибочки нектаринів. Поєднання бомбічне!
Якщо вас бентежить солодкий смак свіжого кавуна, то його можна попередньо нарізати великими скибками, приправити вашими улюбленими прянощами, сіллю і декілька хвилин обсмажити на грилі або на сковороді-гриль. В принципі, навіть це вже може вважатися готовим гарніром
Ну, а тепер, нарешті, базові інгредієнти для ЛІТНІХ САЛАТІВ З КАВУНОМ
- огірки
- жовті помідори, звичайні червоні або чері – жовті чисто заради яскравого зовнішнього вигляду салату
- м’якоть кавуна
- авокадо
- червона солодка цибуля/ часник
- сир Фета / бринза / пармезан або на любителя – будь-які інші сири з зеленою або синьою цвіллю
- рукола / свіжа м’ята / базилік / тархун / розмарин / чабер / листовий салат
- кунжутне насіння / гарбузове насіння / кедрові горішки
- жменя попередньо відвареної кіноа / рис
У якості найпростішої заправки:
- оливкова олія
- лимонний сік або бальзаміко
- сіль чорна гімалайська або рожева, або морська, чорний перець і чилі перець пластівцями – до смаку
Нарізаємо огірки, кавун, фету кубиками, цибулину – гармонійними по товщині скибочками, заправляємо все соусом, прикрашаємо зеленню – насолоджуємося!
Для продвинутых кушателей предлагаем немного повозиться с сыром для салата – карамелизировать сыр Бри.
Брі цілим або розрізаним надвоє, як бісквіт для торта, посипаємо подрібненим кокосовим цукром або тростинним, прянощами (за бажанням) і ставимо в духовку на 100-120 градусів на 3-5 хвилин.
Приємних вам гастрономічних експериментів і незабутніх літніх днів!