Літні салати з кавуном

Вперше відкрили для себе літній салат з кавуном років п’ять тому і радіємо, що з кожним роком цікавих рецептів стає все більше. Чи не бажаєте оцінити страву разом з нами?

Для початку декілька нюансів:
  • Кісточки з кавуна для салату можна прибрати, а можна і залишити – за бажанням. Шкірку, звичайно ж, не використовуємо.
  • Якщо ви не вегетаріанець, то практично до будь-якої комбінації овочів можна додати готові морепродукти (креветки на грилі тут добре грають свою партію) або тонко нарізані скибочки прошутто
  • Як варіант – можна використовувати сири, кавун і зеленушку для канапе. Тільки подавати і відразу їсти, звичайно. Інакше потече.
  • І для тих, хто захоче піти ще далі – замість кавуна в такі салати додають скибочки нектаринів. Поєднання бомбічне!

Якщо вас бентежить солодкий смак свіжого кавуна, то його можна попередньо нарізати великими скибками, приправити вашими улюбленими прянощами, сіллю і декілька хвилин обсмажити на грилі або на сковороді-гриль. В принципі, навіть це вже може вважатися готовим гарніром

Ну, а тепер, нарешті, базові інгредієнти для ЛІТНІХ САЛАТІВ З КАВУНОМ
  • огірки
  • жовті помідори, звичайні червоні або чері – жовті чисто заради яскравого зовнішнього вигляду салату
  • м’якоть кавуна
  • авокадо
  • червона солодка цибуля/ часник
  • сир Фета / бринза / пармезан або на любителя – будь-які інші сири з зеленою або синьою цвіллю
  • рукола / свіжа м’ята / базилік / тархун / розмарин / чабер / листовий салат
  • кунжутне насіння / гарбузове насіння / кедрові горішки
  • жменя попередньо відвареної кіноа / рис
У якості найпростішої заправки:

Нарізаємо огірки, кавун, фету кубиками, цибулину – гармонійними по товщині скибочками, заправляємо все соусом, прикрашаємо зеленню – насолоджуємося!

Для продвинутых кушателей предлагаем немного повозиться с сыром для салата – карамелизировать сыр Бри.

Брі цілим або розрізаним надвоє, як бісквіт для торта, посипаємо подрібненим кокосовим цукром або тростинним, прянощами (за бажанням) і ставимо в духовку на 100-120 градусів на 3-5 хвилин.

Приємних вам гастрономічних експериментів і незабутніх літніх днів!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.