Керальська кухня: практичне заняття №2

  • Navaratha Koorma
  • Tomato Onion Masala Rice
  • Banana Payasam

NAVARATHA KOORMA

Navaratha Koorma

Складові:

кокосова олія 4 ст.л.
зіра 1/2 ч.л.
імбир дрібно нарізаний або мелений
листя каррі
зелень кінзи
цибуля
морква
картопля
кольорова капуста
помідори
зелень петрушки чи інша ароматна зелень
коріандр 1 ч.л.
гарам-масалу 1/2 ч.л.
перець чилі 1/2 ч. л.
куркума 1/2 ч.л.
банан
шматочок ананаса
манго-порошок (або цукати вишні) 1/2 ч.л.
кокосове молоко
молоко кеш’ю 2 ст.л.
молоко 0,5 ст.
сіль

Приготування:

  • Розігріти кокосове масло, додати зіру, імбир, часник, листя каррі, дрібно нарізану цибулю, відварену і дрібно нарізану картоплю, моркву, цвітну капусту, дрібно нарізані помідори, зелень кинзи, коріандр, гарам-масалу, куркуму, зіру мелену, нарізаний невеликими шматочками маленький банан, стільки ж нарізаного невеликими шматочками ананаса.
  • Додати манго-порошок, кокосове молоко, молоко кеш’ю, молоко. Посолити.
  • Готувати на великому вогні, постійно помішуючи 5-7 хвилин.

TOMATO ONION MASALA RICE

TOMATO ONION MASALA RICE

Складові:

кокосова олія 4 ст.л.
гірчиця чорна 1 ч. л.
аніс 1/2 ч.л.
імбир дрібно нарізаний або мелений
часник
паприка рубана 1 сл.
листя каррі
кориця 1 паличка
цибуля
каррі гострий 1/2 ч. л.
чілі мелений 1/2 ч.л.
куркума 1/2 ч.л.
свіжа м’ята
відварений рис басматі
помідори дрібно нарізані
сіль

Приготування:

  • Розігріти кокосову олію. Додати чорну гірчицю, підсмажити до поки пряність не почне тріскатися.
  • Додати аніс, імбир, часник дрібно нарізаний, паприку, листя каррі, корицю, дрібно нарізану цибулю, сіль, каррі-гостру, чилі мелену, куркуму, зелень кінзи та м’яти, відварений басмати, дрібно нарізані помідори.
  • Перемішуючи готувати на великому вогні 5 хвилин.

BANANA PAYASAM

BANANA PAYASAM

Складові:

кокосова олія 3 ст.л.
дрібна тонка вермішелька 1 жменька
родзинки
кардамон 1/2 ч. л. або кілька коробочок
цукор 2 ст.л.
ваніль
вода 1 ст.
молоко 1/2 стакана
банан

Приготування:

Обсмажити в олії вермішель, додати паралельно кардамон, родзинки, цукор, ваніль.
Залити 1 ст. води, варити на великому вогні, постійно помішуючи 5-7 хвилин.
Додати молоко. Варити ще кілька хвилин на великому вогні, постійно помішуючи.

Вуаля! Все готово! Накриваємо на стіл та налітай!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.