Осінь та яблука це святе! Тому ми готуємо веганські млинці з начинкою з яблук і кориці!
- Рецепт без яєць, меду та молочних продуктів тваринного походження
- Страва не містить глютену
- Без рафінованого цукру
- Легкі у приготуванні!
Сухі інгредієнти:
1 склянка вівсяного борошна (90 г) або перемелених вівсяних пластівців
1/2 склянки рисового борошна (80 г) – можна замінити гречаним борошном, перемеленим кіноа або звичайним борошном, якщо глютен для вас не проблема
30 г кукурудзяного або картопляного крохмалю
2 ст.л. кокосового цукру
1 ст.л. меленого насіння льону або насіння чіа
1 ч. л. розпушувача
Вологі інгредієнти:
360-400 мл кокосового чи мигдального молока
1 невеликий банан або 80 г яблучного пюре.
сік одного лимона чи лайма
1/2 ч. л. ванільного екстракту
Яблучна начинка
3 середніх яблука, очищені від шкірки та порізані кубиками
3 ст. кокосового цукру
2 ст. кокосового або мигдального молока
1/2 ст. ложки лимонного соку чи соку лайма
1/2 ч. л. кукурудзяного або картопляного крохмалю
1 ч. л. меленої кориці
ПРИГОТУВАННЯ
- З’єднайте в окремому посуді сухі та вологі інгредієнти
- Вилийте рідку основу для тіста в сухі інгредієнти і змішайте до однорідності віночком або міксером
- Дайте тісту постояти мінтут 10-15
- Нагрійте на середньому вогні антипригарну сковороду невеликого розміру, змастивши її кокосовим маслом
- Посмажте млинці звичним для вас способом і трохи їх остудіть
- Щоб зробити яблучну начинку, покладіть усі інгредієнти у вок або сковороду, перемішайте і притоміть їх кілька хвилин на повільному/середньому вогні. Ви також можете додати в начинку родзинки, екстракт рому та ванільний екстракт, мелений мускатний горіх, кардамон або мелений рожевий перець – якщо ви любите сильні аромати.
- Загорніть у кожен млинець по пару ложок яблучної начинки, що остигнула, і подавайте млинці з карамельним соусом – за бажанням.
Смачного!