Кокосова картопля – ви, напевно, такого ще не куштували. Печеня виходить ніжна та ароматна – пальчики оближеш!
Складові
400 г нерозсипчастої картоплі
400 г кокосового молока
4 ст. л. кокосової олії
маленький пучок зеленої цибулі
8-10 листя каррі свіжих або сушених
сіль
свіжомелений чорний перець
гарам масалу
натерта на морквяну тертку м’якоть кокосового горіха
Приготування печені по-керальськи
- Змішайте молоко з кокосовим маслом, додайте в суміш листя каррі та залиште на 2 години.
- Картоплю вимийте щіткою і за бажання очистіть, розріжте навпіл і наріжте не дуже тонкими часточками.
- Складіть у посуд, посоліть, поперчіть, за бажання (для додання гостроти та аромату) додайте гарам-масалу та перемішайте.
- Цибулю наріжте кубиками.
- Форму для запікання змастіть олією.
- Викладіть шар картоплі, посипте цибулею, потім викладіть другий заспів картоплі, знову посипте цибулею і так доти, доки не закінчаться продукти
- Листя каррі розкладіть рівномірно по всьому діаметру форми на картоплю, після цього залийте все холодним молоком.
- Закрийте форму фольгою і поставте в розігріту до 180*С духовку на 40-45 хв.
- Перед вимкненням духовки перевірте готовність картоплі проткнувши її вилкою.
- Перед подачею можна посипати зверху кокосовою стружкою.
- Страва виходить ніжною та ароматною.
Смачного!